Izvor:
08.03.2017 u 17:46
0

Putin odredio datum: MIGOVI STIŽU NA GODIŠNJICU NATO BOMBARDOVANJA!

Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin trebalo bi da potpiše ukaz o isporuci šest "migova 29" Vojsci Srbije tokom susreta s premijerom Aleksandrom Vučićem u Moskvi, nezvanično saznaju "Novosti". Time će biti ispunjeni svi uslovi da ruske letelice i zvanično ponesu oznake srpskih oružanih snaga. Velike su šanse da taj posao bude simbolično obavljen 24. marta – na 18. godišnjicu početka NATO agresije na našu zemlju.

Dolazak "migova" u Srbiju očekuje se krajem meseca, a prema dostupnim saznanjima sve letelice će istovremeno stići na Aerodrom u Batajnici, gde će biti predate na korišćenje Ratnom vazduhoplovstvu. Svečanoj primopredaji prisustvovaće i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/ruski-avioni.jpg?m=1464398937

– Razmatra se opcija direktnog preleta "migova" iz Rusije u Srbiju – kaže sagovornik "Novosti" iz vojnog vrha. – To još nije sasvim potvrđeno, budući da bi imalo i delikatnu političku notu. Jedna od ideja u ovom slučaju je i da avioni ušavši u naš vazdušni prostor, pozdrave Srbiju uzdužnim preletom preko cele njene teritorije. Druga opcija je isporuka letelica ruskim transportnim avionima, najverovatnije tipa "iljušin".

– Paket dogovoren između Beograda i Moskve, vredan 185 miliona evra, pored šest ispravnih i operativnih "migova 29" podrazumeva i isporuku raketa i seta delova. U njemu će biti i rezervni motori, alat i druge prateći sklopovi dovoljni za narednih 15 godina. Aranžman podrazumeva i izgradnju posebnog hangara i podizanje pokrivke uz aerodromsku pistu – navode u vladi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter