Izvor:
09.03.2017 u 21:45
0

NATO ODBRUSIO TAČIJU: Bili smo jasni, VOJSKA KOSOVA NE DOLAZI U OBZIR!

Zvaničnici NATO u Briselu su danas ponovo naglasili ozbiljnu zabrinutost zbog namere vlasti u Prištini da Bezbednosne snage Kosova (BSK) bez ustavnih promena preobrate u oružane snage, kao što je to već juče generalni sekretar Atlantskog saveza Jens Stoltenberg stavio do znanja u telefonskom razgovoru s predsednikom i premijerom Kosova, Hašimom Tačijem i Isom Mustafom.

To su ageniji Beta rekli zvaničnici u sedištu NATO na molbu da se osvrnu na današnju izjavu kosovskih vlasti da je "vlada Kosova opredeljena da Kosovo ima svoju vojsku u okviru ustavnih rešenja i uz podršku i koordinaciju sa strateškim partnerima – SAD i NATO".

ni su podvukli da je Prištini juče prenesen "jasan stav atlantskih saveznika da jednostrani potezi kao što je ta namera (vlasti u Prištini) ne donose ništa dobro", kako je Tačiju i Mustafi i predočio Stoltenberg.

Čelnik NATO je podvukao i da "od vlasti Kosova traži da budu i dalje u tesnom kontaktu s Beogradom".

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/hasim-taci.jpg?m=1478193901

Diplomatski izvori u NATO su rekli da to očigledno govori i da vlasti u Prištini moraju voditi računa i o stavu Beograda i samih kosovskih Srba o tom pitanju.

Prema njihovim rečima, o stavu atlantskih saveznika prema pretvaranju BSK u vojsku više nego jasno govori i oštro saopštenje američke ambasade u Prištini u kojem se upozorava da bi stvaranje oružanih snaga Kosova bez saglasnosti u parlamentu o ustavnim dopunama dovelo do povlačenja dosadašnjeg vida podrške Vašingtona kosovskim vlastima.

BLIC/BETA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter