Izvor:
09.03.2017 u 23:26
0

Pulen Angele Merkel nam srušio snove: NEMAMO NAMERU U SKORIJE VREME NEKOG DA PRIMAMO U EU!

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/mekarlister%20i%20merkel%202.JPG?m=1489075826

Potpredsednik Evropske narodne partije Dejvid Mekalister, nemački zastupnik u Evropskom parlamentu i član CDU-a, za list Cajt kazao je da Evropska unija ne planira da primi nove članove u skorije vreme.

Osvrnuo se i na sve napetiju situaciju na Balkanu i istakao da je u interesu EU-a da zemlje Zapadnog Balkana (Srbija, Crna Gora, Albanija, Makedonija, Kosovo i BiH) budu politički i ekonomski stabilne. Dodao je i da će njihov put prema članstvu u Evropskoj uniji biti dug i težak.

"Politička situacija u zemljama Zapadnog Balkana je jako komplikovana. Makedoniju proganjaju veliki koruptivni skandali iz bliže prošlosti. U BiH su uvek tenzije između triju naroda, Bošnjaka, Hrvata i Srba, a politički sistem je teško reformisati. U Albaniji opozicija bojkotuje parlament. Pregovori o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine stagniraju. U Crnoj Gori pokušaj državnog udara je sprečen na dan parlamentarnih izbora u oktobar 2016. Mnogo je malih vatri koje gore u regionu", kazao je za Cajt.

Ruska uloga u regiji je, kaže, znatno ojačala.

"Između 2007. i 2014. više od 1,3 milijardi evra evropskih sredstava za Zapadni Balkan dan je za Srbiju. Istraživanja pokazuju da većina Srba pretpostavlja da je njihov najveći podržavatelj Rusija. To nije slučajnost", kaže.

Ne isključuje ni mogućnost oružanih sukoba. "Mala iskra može izazvati veliki požar", zaključuje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter