Izvor:
10.03.2017 u 23:31
0

Potpredsednica EP: SRBIJA DA POVUČE OPTUŽNICU PROTIV HARADINAJA!

Potpredsednica Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček pozvala je Beograd da povuče, kako tvrdi, zastarelu optužnicu protiv bivšeg lidera OVK Ramuša Haradinaja.Njega Srbija tereti za ratni zločin nad srpskim civilima. I Beograd i Prištinu Lunačekova je pozvala da nastave proces dijaloga.

Ona je, reagujući na rezoluciju kosovskog parlamenta kojom se traži bezuslovno puštanje Haradinaja na slobodu i prekid dijaloga sa Beogradom dok se taj zahtev ne ispuni, na svom nalogu na Tviteru napisala:

"Beograd i Priština treba da se vrate za pregovarački sto i nastave proces dijaloga", napisala je ona na svom nalogu na Tviteru povodom rezolucije kosovskog parlamenta kojom se traži bezuslovno puštanje Ramuša Haradinaja i prekid dijaloga sa Beogradom dok se taj zahtev ne ispuni.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Haradinaj1.JPG?m=1483649038
Lunačekova, koja je i izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, smatra da Srbija treba da povuče svoju, kako kaže, zastarelu međunarodnu poternicu protiv Ramuša Haradinaja.

Haradinaj je uhapšen 4. januara na aerodromu u Bazelu po Interpolovoj poternici Srbije zbog ratnih zločina.

Francuski sud ga je 12. januara uslovno pustio da konačnu odluku o izručenju čeka na slobodi u Francuskoj.

B92/Beta

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter