Izvor:
11.03.2017 u 20:57
0

EVROPA NAS UCENJUJE: Traže povlačenje optužnice protiv Haradinaja

Potpredsednica Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček pozvala je Beograd da povuče, kako tvrdi, zasterelu optužnicu protiv bivšeg lidera tzv. OVK Ramuša Haradinaja, a Prištinu da nastavi dijalog.

Potpredsednica Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček pozvala je Beograd da povuče, kako tvrdi, zasterelu optužnicu protiv bivšeg lidera tzv. OVK Ramuša Haradinaja, koga Srbija tereti za ratni zločin nad srpskim civilima, a Prištinu da nastavi dijalog. Ona je, reagujući na jučerašnju rezoluciju kosovskog parlamenta kojom se traži bezuslovno puštanje Haradinaja naslobodu i prekid dijaloga sa Beograd dok se taj zahtev ne isuni, na svom tviter nalogu napisala:

"Beograd i Priština treba da se vrate za pregovarački sto i nastave proces dijaloga", napisala je ona na svom Tviter nalogu povodom rezolucije kosovskog parlamenta kojom se traži bezuslovno puštanje Ramuša Haradinaja i prekid dijaloga sa Beogradom dok se taj zahtev ne ispuni.

Vulin: Lunaček mora da zna da ratni zločini ne zastarevaju

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas povodom poziva potpredsednice Evropskog parlametna Ulrike Lunaček Beogradu da povuče, kako tvrdi, zastarelu optužnicu protiv Ramuša Haradinaja da bi ona morala da zna da ratni zločini nikada ne zastarevaju.

"Da li bi gospođa Lunaček u svojoj zemlji rekla da ne treba goniti naciste, jer su činili zločine pre 80 godina? Haradinaj je na slobodi zato što su svi svedoci u njegovom slučaju pobijeni i ne sme ostati na slobodi, jer će biti pobijeni i preostali svedoci, a materijalni dokazi uništeni", ukazao je Vulin u izjavi za Tanjug.

On je upitao i ako su zločini UČK zastareli zašto je onda međunarodna zajednica formirala sud za zlocine UČK.

"Možda će politika nadvladati pravo pa Haradinaj ne bude izručen Srbiji, ali Srbiju niko neće naterati da prestane da se bori za pravdu i istinu. Žrtve UČK zaslužuju istinu i pravdu. Bez pravde za žrtve zločina UČK nema pomirenja", istakao je Vulin.

.Haradinaj je uhapšen 4. januara na aerodromu u Bazelu po Interpolovoj poternici Srbije zbog ratnih zločina. Francuski sud ga je 12. januara uslovno pustio da konačnu odluku o izručenju čeka na slobodi u Francuskoj.

Tanjug
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter