Izvor:
13.03.2017 u 17:18
0

PREMIJER PREZADOVOLJAN: Beograd postaje centar ovog dela Evrope!

Centar za objedinjene usluge Etihad Aviation Group, koji je danas otvoren u Beogradu, pokazuje da Srbi mogu ra rade isto što i najbolji i najuspešniji narodi i da Srbija u budućnosti može da pripada grupi takvih zemalja, poručio je premijer Aleksandar Vučić.

– Beograd postaje centar ovog dela Evrope – rekao je Vučić na otvaranju Centra.

On je najavio da će centar u narednom periodu zaposliti 700 radnika u najbolje opremljenom prostoru, te istakao da svi radnici u centru govore najmanje jedan strani jezik.

– Počeli smo da ulažemo u mlade ljude sa Filološkog fakulteta, da ih spremamo i za ministarstva, ali i za ovakve pozivne centre i drago mi je što mogu da računaju, bar deo njih, na posao po završenom fakultetu – rekao je Vučić.

On je rekao da je ponosan i srećan što je Etihad u konkurenciji Poljske, Bugarske i drugih zemalja izabrao Beograd i Srbiju, navodeći da je ponosan na zemlju i građane, budući da su ljudi bili presudan kvalitet koji je Srbija ponudila.

Vučić je rekao i da je država ispunila sve potrebne uslove, poput energetske bezbednosti, budući da taj centar mora da ima najmanje dva nezavisna izvora energije.

– Uradili smo sve što je potrebno, spremni smo da razgovaramo i o podsticajima – rekao je Vučić.

Premijer je zahvalio Ujedinjenim Arapskim Emiratima i šeiku Muhamedu Al Nahjanu na svemu što su učinili za Srbiju, kao i kompaniji Etihad koja, kako kaže, nije imala preveliku računicu, ali zahvaljujući prijateljstvu Beograda sa Abu Dabijem možemo da se pohvalimo uspesima "Er Srbije".

– Možemo da se pohvalimo da imamo veoma pristojnu avio-kompaniju kao jedna mala zemlja, a koliko je to važno vidite na osnovu drugih zemalja koje grcaju u dugovima i ne mogu da reše problem avio-kompanija – rekao je Vučić.

On je dodao da je zahvaljujući toj saradnji za tri godine udvostručen broj putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, dok je broj putnika nacionalnog avioprevoznika povećan za 2,6 puta.

Vučić je rekao i da očekuje uspostavljanje direktne linije sa Pekingom sa jednom kineskom kompanijom i značajan priliv turista i uvećanje prihoda po tom osnovu.


U poslednjih nekoliko godina, dodao je, u Beogradu je broj turista prešao milion i 100 hiljada, dok u Srbiju ukupno dolazi 2,6 miliona turista.

– Mislim da za dve godine možemo to da dupliramo, da imamo 4-5 miliona. Za sve to nam je bio potreban Etihad, jer bez Etihada mi to ne možemo – rekao je Vučić.

Kako je objasnio nije pitanje samo toga da li smo vredni, već i toga što Etihad zna kako se obavlja posao, a imaju "netvorking i konektiviti o kojem samo možemo da sanjamo".

– Budite deo sistema koji pobeđuje, deo uspešnog sistema. I zato nam je bilo stalo da dovedemo ovaj pozivni centar u Beograd – rekao je Vučić.

Etihad Aviation Group otvorio je danas Centar za objedinjene usluge u Beogradu, u kojem će biti zaposleno 200 radnika, a koji će pružati usluge kontakt centra i programa lojalnosti.

Planirano je da se broj zaposlenih poveća na 685 do 2020. godine, a centar je do te godine osposobljen da primi 4,4 milona poziva.

Zaposleni će u pocetku pružati usluge rezervacije i izdavanja karata, u koje spadaju prodaja, promena plana putovanja i obrada zahteva za posebnim uslugama.

U pogledu programa lojalnosti, zaposleni u kontakt centru će moći da pruže informacije o programima, kao i usluge upravljanja korisničkim nalogom i bonus miljama.

Tanjug
Foto: Tanjug, Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter