Izvor:
13.03.2017 u 18:21
0

HITNO O KOSOVU: Počela saednica saveta za nacionalnu bezbenost!

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, sazvana posle zahteva parlamenta u Prištini da se prekine dijalog u Briselu, a potom i namere formiranja vojske, počela je danas u 13 sati u zgradi Predsedništva Republike.

Sednici prisustvuju predsednik Tomisav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, minisar odbrane Zoran Ðorđević, načelnik Generalšaba Ljubiša Diković, ministarka pravde Nela Kuburović, minstar policije Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Ivica Tončev.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je ranije danas novinarima da će na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost biti reči o bremenitosti problemima u regionu, o tome koja su rešenja koja mi možemo da ponudimo i kako da sve u svetu upoznamo s tim šta mi činimo da region bude miran i stabilan, rekao je Vučić.

Biće to, primetio je, dobra prilika za razgovor o važnim temama i to na najvišem nivou u zemlji, ali i o tome kako da koordinišemo naše akcije na planu bezbednosti.

U saopštenju predsednika Republike, kojim je najavljeno održavanje sednice, navodi se da Nikolić saziva sednicu i zbog očigledne rešenosti prištinske administracije da se protivpravno i pored protivljenja međunarodne zajednice, nastavi sa formiranjem takozvane "vojske Kosova", čime se namerno i svesno urušavaju mir i stabilnost u regionu.

"Politika predsednika i Vlade Republike Srbije u proteklih pet godina imala je za cilj da osigura mir i stabilnost, kao osnovne preduslove daljeg napretka i razvoja naše zemlje. Predsednik Republike je doneo odluku da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, kako bi se u novonastalim okolnostima razmotrile sve opcije, da se ove vrednosti na najbolji mogući način sačuvaju", navedeno je u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter