Izvor:
13.03.2017 u 20:18
0

Srbija stabilna: MIR NIJE UGROŽEN!

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, sazvana posle zahteva parlamenta u Prištini da se prekine dijalog u Briselu, a potom i namere formiranja vojske, održana je danas u Beogradu, a prisustvovali su joj predsednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.

Očekuje se da će biti izdato saopštenje za medije.

Sednici, koja je održana u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, prisustvovali su i ministar odbrane Zoran Ðorđević, načelnik Generalšaba Ljubiša Diković, ministarka pravde Nela Kuburović, minstar policije Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Ivica Tončev.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je ranije danas novinarima da će na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost biti reči o bremenitosti problemima u regionu, o tome koja su rešenja koja mi možemo da ponudimo i kako da sve u svetu upoznamo s tim šta mi činimo da region bude miran i stabilan, rekao je Vučić.

U saopštenju predsednika Republike, kojim je najavljeno održavanje sednice, navodi se da Nikolić saziva sednicu i zbog očigledne rešenosti prištinske administracije da se protivpravno i pored protivljenja međunarodne zajednice, nastavi sa formiranjem takozvane "vojske Kosova", čime se namerno i svesno urušavaju mir i stabilnost u regionu.

"Politika predsednika i Vlade Republike Srbije u proteklih pet godina imala je za cilj da osigura mir i stabilnost, kao osnovne preduslove daljeg napretka i razvoja naše zemlje. Predsednik Republike je doneo odluku da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, kako bi se u novonastalim okolnostima razmotrile sve opcije, da se ove vrednosti na najbolji mogući način sačuvaju", navedeno je u saopštenju.

Kosovska skupština usvojila je prošlog četvrtka rezoluciju o bezuslovnom oslobađanju Ramuša Haradinaja, kojeg Srbija tereti za ratne zločine izvršene na Kosovu 1998. i 1999. godine.

U rezoluciji se zahteva i "zamrzavanje" dijaloga o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine do oslobađanja Haradinaja i njegovog povratka na KiM.

Tanjug
Foto:Twitter/ecOikoinfo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter