Izvor:
15.03.2017 u 03:31
0

Merkelova poručila Trampu: ČUVAJ BALKAN!

Nemačka kancelarka Angela Merkel obavestila je danas premijera Aleksandra Vučića da je od američkog predsednika Donalda Trampa tražila da se SAD, zajedno sa EU, više uključi u zbivanja na Balkanu, koji je pod jakim uticajem Rusije, piše sutrašnji "Blic", pozivajući se na neimenovani izvor koji je prisustvovao sastanku u Berlinu.

– Merkelova je, kako je rekla, zabrinuta zbog stalnih tenzija oko Kosova, BiH, dešavanja u Hrvatskoj. Nemačkoj je stalo do mira na Balkanu i izrazila je želju da se ozbiljno uključi u procese pomirenja. Merkelova je tražila od Vučića da bude garant mira i stabilnosti na Balkanu – naveo je taj izvor.

Merkel je, kako se navodi, izrazila želju da Srbija aktivnije uđe u realizaciju projekta autoputa Niš-Priština.

Ona očekuje da evropski komesar Johanes Han to dogovori u četvrtak u Sarajevu sa premijerima regiona u okviru Berlinskog procesa.

Ako se to ne bude odvijalo prema njenim zamislima, sama će se uključiti u taj proces pred samit na leto u Trstu, dodao je neimenovani izvor "Blica".

Vučić je danas u Berlinu razgovarao sa nemačkom kancelarkom i to je bio njihov 10. satanak.

blic.rs
Foto:
Youtoube Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter