Izvor:
17.03.2017 u 20:23
0

Vučić poništio odluku o uzimanju srspke imovine i poručio: ALBANCI, ZABORAVITE NA SILU!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas kosovskim Albancima, povodom pogroma nad Srbima od 17. marta 2004, da ne pomišljaju da će protiv Srba provoditi akcije kakve su sproveli 2004. i 2008. godine.
"Zaboravite na tu ''veliku silu'', koju navodno imate", poručio je Vučić.
„Danas je Srbija snažnija nego 2004, te nije lako da izvedu na tako bruitalan način kao tada, da donose neke druge odluke makar i manje teške od onih koju su doneli 2008. kada su, uz pomoć međunarodne zajednice, samoproglasili nezavisnost“, ukazao je Vučić.
Vučić je rekao da je vlada donela odluku kojom je uredbu Prištine o preuzimanju srpske imovine na Kosovu i Metohiji proglasila ništavnom, kao što je ranije učinila i u slučaju Trepče.
„Ne možete da kažete da je sve vaše i otmete nekom subjektu imovinu. To je otimačina, a pravo svojine je najzaštićenije u svetu, posebno na zapadu. Ne može kazati ''rešio sam, potpisao sam nešto''. Potpisao si i da su naši plakati tvoji, Mustafa, pa nisu!", poručio je Vučić.
Podsetio je da su prištinske vlasti potpisale i da je Trepča njihova, ali se metalurški kompleks nalazi na severu.
„Kako je vaša Trepča, a da nisu ušao unutra, da ne upravljaš nečim tamo. Što niste razgovarali, Trepča je imala šansu da zajedno radimo. Mi držimo metalurgiju, dva rudnika, a oni veći deo rude. Hajde zajadno da radimo, ali nećete, hoćete da otimate“, ukazao je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter