Izvor:
22.03.2017 u 21:29
0

EKSKLUZIVNO Darko Mladić za HappyTv: MOJ OTAC JE ŽIVOTNO UGROŽEN, PREŽIVEO SRČANI UDAR I HITNO MORA U RUSIJU!

Ekskluzivno za HappyTv.rs, Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, govorio je o garancijama Ruske Federacije da se njegov otac leči tamo leči, o situaciji u kojoj se trenutno General nalazi i kakvo mu je zdravstveno stanje i koliko mu je život ugrožen u Haškom tribunalu.

"Zahtev da se general pusti na lečenje u Rusiji nisu navodi, već činjenica i oni su deo podneska, sačinjenog i od medicinske dokumentacije, koji je podnela Ruska ambasada a Haški tribunal je upoznat sa tim. U podnesku su nalazi doktora, kako i pravni razlozi zašto to sud treba da uvaži", rekao je Darko.

On je istakao da su garancije Ruske federacije samo jedan, ali jako važan deo tog podneska, koji se odnosi na njegovo privremeno puštanje u Rusiju radi lečenja. Garancije su diplomatska nota koja se daje u tim slučajevima, koje saopštava Rusija tribunalu da će prihvatiti uslove koje sud bude odredio za privremeno puštanje. Oni faktički prihvataju da ono što sud bude odredio kao uslove, da će Ruska država to primeniti.

"Generalovo zdravlje, od početka prebacivanja tamo je jako loše… U početku je bilo katastrofalno, u nekoj meri se pogoršalo, pa je imao jedan srčani udar, koji je bio jako opasan i jedva se izvukao. Uposlednje vreme je ponovo imao jedno pogoršanje zdravlja, a mi smo tek pre nekoliko nedelja dobili njegovu kompletnu zdravstvenu dokumentaciju. Angažovali smo lekare specijaliste, koji su prošli kroz tu dokumentaciju, i mišeljena lekara iz tribunala, ruskog lekarskog tima najnovija mišljenja tri lekara iz Srbije (dali njasvežije veštačenje pre tri nedelje) su deo postupka. Važno je da su nalazi svih lekara, pa čak i holadnskih, identični i svi se slažu da je on u zoninajvišeg mogućeg rizika, da mu se ponovimoždani ili srčani udar jer je izuzetno osetljivog zdravstvenog stanja", objasnio je mlađi Mladić.

On je naglasio i to, da što se njegovom ocu sada tamo dešava su neka vrsta upozorenja, da bi mogao da se ponovi neki od tih najgorih scenarija (moždani ili srčani udar), i to bi moglo bukvalno da ga ubije.

"Mi smo kao porodica na osnovu tih veštačenja i dokumenata koje smo prvi put videli, uočili značajne propuste, koji su navedeni u podnesku a koji su pod oznakom tajnosti. Oba dela podneska, i zdravstveni i medicinski su takvi, tako da ja ne vidim kako bi oni mogli da donesu drugu odluku, od te da ode u Rusiju. Ako gledate medicinski, sudija sad ne može da ima drugačiji stav od onoga, koji su svi stručnjaci usaglasili, uključujući i one koje su sudije pozvale. Svi doktori su se usaglasili oko zdravstvenog stanja. A sa pravne strane, imaju pravne garancije Rusije, koja je stalna članica UN i da će primeniti uslove koje sud bude odredio. Postupak protiv njega je u takvoj fazi, da odlazak ništa ne ometa, s obzirom na to, da su završne reči prošle i da se čeka odluka najavljena za novembar", objasnio je Mladić i dodao da do tada ima dovoljno vremena da on ode i da mu se urade određene dijagnostičke metode.

On veruje da ako bi sud odlučio drugačije, to bi onda govorilo o pristrasnosti suda s jedne strane, i sa druge da oni nešto kriju oko njegovog zdravlja i nema osnove da oni dovedu drugačiju odluku.

"Da je moj otac životno ugrožen, slažu se doktori koji su ga pregledali. On ima najviši mogući stepen rizika, da mu se ponovi šlog ili infarkt. Već je godinama u tim uslovima, pod tim visokim rizikom. Vreme je kritično, jer on sada pokazuje neke simptome, kao najavu da bi moglo nešto da se desi i zato smo mi zabrinuti. Pre tri nedelje je imao zdravstveni problem, koji je mogao da preraste u moždani udar i zato je situacija urgentna jer mu se stanje pogoršava. Svima u interesu je, uključujući i sud je da moj otac poživi što duže", zaključio je Darko Mladić.

HappyTv
Foto: YouTube Printscreen/RTRS vijesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter