Izvor:
23.03.2017 u 03:01
0

Vučić: OČI SU MI ISPALE TRAŽEĆI KAPITALNE INVESTICIJE!

Vlada je od 2014. godine krenula u najodlučnije i najbolnije reforme, ali nedostaje reforma javnih preduzeća, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

"Mnogo toga važnog i dobrog je urađeno, a mnogo toga je pred nama".

– Mi smo mnogo toga uradili, i to niko ne spori, ni ljudi koji su ovde sa nama, koje poštujem, ono što smo postigli jeste puna makroekonomska stabilnost, puna fiskalna stabilnost, smanjenje deficita na 1, 4 odsto. Smanjenje nezaposlenosti – to još nije na evropskom proseku, ali verujem da ćemo se i njemu približiti 2018. godine – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je Srbija prošle godine bila jedna od tri zemlje koja je najbrže napredovala, ali da nedostaje još refoma javnih preduzeća, posebno EPS i Srbijagasa.

Predsednik Fisklanog saveta Pavle Petrović rekao je da smanjenje duga vodi ka ekonomskom rastu, odnosno da štednja vodi direktno rastu

Profesor Ekonomskog fakulteta Dragan Đuričin kaže da je nema opušanja u zemlji koja ima krizu već četvrt veka. On je rekao da naša ekonomija jeste na uzlaznoj putanji ali da je problem javni dug koji se može zaustaviti održivim razvojem.

– Ima dobrih rezultata. Ova vlada je prišla rešavanju krize na strukturno merodavan i od MMF odobren način. Izabrala je dobar put – prvo srediti fiskalni sektor. Redosled poteza je bio zdrav, gotovo je elimisan deficit budžeta, a sad je pitanje kojim politikama ubrzati sa stabilnim osnovama rast i razvoj – kaže Đuričin.

Premijer je rekao da očekuje da će privredni rast ove godine biti 3 odsto, da možemo da dođemo i do 3, 5 ali da to nije dovoljno.

– Na nama je da pronađemo izvore rasta. Oči sam izgubio, bez glasa ostao da vidimo i tražimo to gde su kapitalne investicije – rekao je.

On je dodao da zameraju rad samo oni koji ne prate, a ne stručnjaci.

Istakao je da će Vlada Srbije voditi politiku kontrolisanog povećanja plata i penzija, sve dok se javni dug ne spusti na prihvatljiv nivo.

b92.net
Foto:
twitter/ brzotacnojasno, Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter