Izvor:
24.03.2017 u 00:46
0

Američki general podržava jače prisustvo NATO na Kosovu: POTREBNO JE OBUZDAVANJE RUSIJE NA BALKANU!

Potrebno je jače prisustvo NATO-a na Kosovu zbog obuzdavanja Rusije na Balkanu, izjavio je komandant američke vojske u Evropi general Kertis Skaparoti tokom rasprave na Odboru za oružane snage američkog Senata.

Na pitanje senatorke Džoni Ernst iz Ajove da li se slaže da je potrebno snažnije prisustvo NATO-a na Kosovu za obuzdavanje Rusije na Balkanu, Skaparoti je odgovorio da se slaže sa tim.


Skaparoti je dodao da „ne bi trebalo da smanjujemo veličinu naših snaga, a posebno kad se radi o Kosovskim bezbednosnim snagama, jer je to sada neka vrsta temelja stabilnosti, ali su tamo potrebni mnogo jači diplomatski informacioni napori Alijanse“, preneo je Sputnjik.

Skaparoti je govorio i o uključivanju Crne Gore u NATO, rekavši da je to od presudnog značaja za SAD, rekao je komandant američkih trupa u Evropi general Kertis Skaparoti.

Od presudnog je značaja da oni (Crna Gora) budu u NATO-u. Oni imaju takvu želju, ispunili su ''mapu puta'' (akcioni plan za članstvo u NATO-u)“, rekao je Skaparoti na raspravi u američkom Senatu.

General je rekao da ukoliko se Crna Gora na pridruži NATO-u, to će uticati na druge zemlje, a posebno u Istočnoj Evropi, koje „gledaju ka Zapadu“ i žele da budu partneri NATO-a.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter