Izvor:
24.03.2017 u 01:18
0

VULIN: Koliko Avganistanaca gradi kuću u Srbiji?

Ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je večeras da uredbom koja se tiče izbeglica Srbija ne podstiče migrante da ostanu na njenoj terirtoriji, već se odnosi samo na one koji su izbegli iz drugih republika SFRJ i raseljena lica sa Kosova i Metohije.

On je rekao da ta Uredba obezbeđuje sredstva za započinjanje posla u Srbiji, izgradnju kuća ljudima koji imaju izbeglički status, a to je 29.000 iz Hrvatske, BiH i drugih bivših jugoslovenskih republika, 200.000 proteranih sa Kosova i Metohije, kao i naše državljane koji se vraćaju iz readmisije.

"Uredba se ne odnosi na migrante uopšte", poručio je Vulin i upitao: "Koliko je Avganistanaca započelo gradnju kuće u Srbiji".

"To je potpuno nerazumevanje", podvukao je Vulin i dodao da će se država i ubuduće na isti način ophoditi prema migrantima, i da se ni za jednog migranta ne obezbeđuje niti jedan podsticaj da ostane ili ode iz Srbije.

Tanjug
Foto: Twitter/ExpresportalSrb

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter