Izvor:
24.03.2017 u 17:11
0

Žan-Klod Junker upozorava: „AKO EVROPSKA UNIJA PROPADNE, BIĆE NOVOG RATA NA BALKANU!“

Predsednik EK Žan-Klod Junker upozorio je Sjedinjene Američke Države na opasnost od rata na Balkanu, ukoliko se Evropska unija "uruši", prenosi Euraktiv.

Junker se sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom susreo u Briselu prošlog meseca, ali je detalje razgovora otkrio tek danas, u intervjuu za "Fajnenšel tajms".

Junker je rekao da je bio "iznerviran i iznenađen" entuzijazmom Donalda Trampa zbog izlaska Britanije iz EU, zbog čega je upozorio Amerikance na posledice takvog ponašanja.

Šef EK smatra da je Trampovo ponašanje pokazalo da on ne razume komplikovanu istoriju Evrope i kaže da je njegovog potpredsednika "jasno upozorio da Vašington ne bi smeo da ohrabruje druge zemlje da kopiraju Bregzit".

"Rekao sam potpredsedniku Pensu, 'nemojte to da pričate, ne pozivajte druge da izađu, jer ako Evropska unija propadne, imaćete novi rat na Zapadnom Balkanu", rekao je Junker.

Kako smatra šef EK, tom regionu je "važno ponuditi evropsku perspektivu".

"Ako ih ostavimo same, Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srpsku, Makedoniju, Albaniju, sve te zemlje, imaćemo opet rat", rekao je Junker.

Izvor:b92.net
Foto:Twitter/WorthWray

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter