Izvor:
24.03.2017 u 20:52
0

VUČIĆ OTKRIO: Evo o čemu ću razgovarati sa Putinom! (foto)

Moguć dolazak jedne ruske kompanije u Srbiju koja proizvodi veš mašine.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom tokom predstojeće posete razgovarati, pre svega, o ekonomskoj saradnji dve države i mogućem dolasku jedne ruske kompanije koja bi proizvodila ražličite vrste mašina.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Rumi, rekao da će se sa ruskim predsednikom sresti u narednih nekoliko dana i da će biti reči o razvoju ekonomskih odnose, jer je, kako je objasnio, zbog pada rublje i snižavanja cena nafte i gasa na svetskom tržištu, pala i naša trgovinska razmena.

– Mislim da ću sa Putinom da razgovaram o dolasku u Srbiju jedne kompanije koja proizvodi mašine različite vrste, gde bi 51 odsto komponenti bilo napravljeno u našoj zemlji, a zatim bi se to izvozilo na evropsko i tursko tržište, bez carina – rekao je Vučić.

Premijer je dodao da tokom posete Moskvi želi da pokuša da dovede ruske kompanije da proizvode u Srbiji, ali i da istovremeno naša zemlja stvara sve više proizvoda koji imaju finalnu obradu.

Konstatujući da dve države imaju odlične političke odnose, Vučić je ukazao na činjenicu da je predsednik Rusije najvećim delom orijentisan na ekonomska pitanja i da je već izašao sa nekoliko ideja, naročito u pogledu jačanja farmaceutske industrije.

Kako je rekao Putin će u maju da predstavi sveobuhvatni plan i program izlaska Rusije iz krize i program rasta, što je interesantno i za našu zemlju.

– Srpska i ruska delegacija razgovaraće i o vojnotehničkoj i kulturnoj saradnji – rekao je Vučić.

Šta god odgovarao Majkama Srebrenice, biću u nemogućoj pozici

Premijer je poručio danas, komentarišući najavu udruženja Majki Srebrenice da će ponovo tužiti Srbiju za genocid, da će Srbija umeti da daje umerene i racionalne odgovore, ali da istovremeno sačuva nacionalne i državne interese.

– Šta god bih odgovarao majkama koje su izgubile svoju decu, bio bih u nemogućoj poziciji, zato je bolje i lakše da ništa ne odgovaram – rekao je Vučić novinarima.

Telegraf
Foto: Arthiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter