Izvor:
26.03.2017 u 20:29
0

DODIK PORUČIO U NOVOM SADU: Vučić je lider koji ima viziju i karakter!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je danas u Novom Sadu, da je premijer Srbije Aleksandar Vučić lider koji ima viziju i karakter, i poručio da će RS uvek podržavati onoga kojeg podržava srpski narod. Dodik je na skupu "Krajišnici za Vučića", koji su oragnizovala Udruženja Krajišnika i Udruženje "Korijeni" u Novom Sadu, rekao da je sasvim prirodno da on bude na tom skupu, jer se slaže sa stavom učesnika da na predsedničkim izborima podrze Vučića.

Dodik je rekao da se mnogi pitaju kako to da podržava Vučića, a pre je podržavao neke druge, na šta je odgovorio da Republika Srpska uvek podržava onoga kojeg podržava srpski narod, a to je, kako je kazao, u ovom trenutku, Vucćić.

"Aleksandar Vucić je uradio nekoliko bitnih stvari i ja ni jednog trenutka nisam osećao da Republika Srpska ovde u Srbiji nema podršku. Srbija je postala regionalna sila i to zahvaljajući Vucćiću i njegovoj međunarodnoj politici koju vodi na takav način da mu ni opozicija ne moze ništa prigovoriti", rekao je Dodik.

On je kao posebno znacajno istakao Vučićevu izjavu datu u Gradini, prilikom posete stratištu Srba , kada je rekao da Srbija nikada više neće dozvoliti da se dese ni Bljesak ni Oluja.

"Tom izjavom Vucćić je obavezao i sve lidere Srbije koji budu došli posle njega. Ja vam pogu posvedočiti da Vucćić, čini mnoog dobrog srpskom narodu i da želi da učini za srpski narod još mnogo više od onoga što je stigao do sada da učini "kazao je Dodik.

Predsednik RS je komentarišucu politiku koju vodi premijer Srbije, a posebno apostrofirajući Kosovo i Metohiju, rekao da on smatra da je posle briselskih pregovora, Kosovo postalo manje država nego što je bilo pre toga. Ono što je naglasio kao jako važno je i izjava koju je dao pre nekoliko dana a koja glasi da Srbija nikada neće zvanično zatražiti ulazak u NATO i da je Srbija vojno neutralna država.

"Mi u Srpskoj, pratimo taj put Srbije i nećemo dozvoliti da na Drini imamo NATO granicu", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da razliku od nekih prethodnih vremena, za vreme od kad je Aleksandar Vučić na čelu Vlade Srbije nikada nije doživeo da mu neko kaže "ovo moras da uradis na ovakav nacin". Dodik je na kraju kazao da nikada do sada nije učestvovao na izborima u Srbiji ali da će 2. aprila izaći na glasanje u Konzulatu u Banjaluci, a sve to je prokomentarisao rečima" pitajte me za koga ću glasati", pokazajući rukom prema bilbordu Aleksandra Vucćića.

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, u obraćanju učesnicima skupa, rekao je da danas bijemo nove bitke za opstanak Republike Srpske, ali da uvek iznova šaljemo jednu poruku a to je da će Srbija uvek podržavati Srpsku. Mirović je u Gradini, kao značajnu istakao izjavu Vučića da Srbija više nikada nece dozvoliti ni Oluju ni Bljlesak i da će uvek voditi računa o našem narodu sa druge strane Drine.

"Srbija nije više ista, ima lidera koji je snažan i koga cene u svetu i to je garant stabilnosti. Nikada više nećemo dozvoliti da bilo ko ponižava Republiku Srpsku, a predsednik Dodik je na dostojanstven način brani i uvek će imati našu podršku u tome" rekao je Mirović. On je podsetio da je Vucćić poreklom sa prostora RS i da to i ne krije a obraćajući se prisutnima Mirović je kazao da glasajući za Vučića ,glasaju za svoga.

"Drugog aprila ćemo glasati za novog predsednika Srbije zato što verujemo da će on svoj zavet ispuniti" rekao Mirović.

Potpredsednik SNS i Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, rekao je da je prednost ljudi okupljnih na pomenutom skupu to što jedni druge ne mogu obmanjivati i to što mogu govoriti samo istinu, a istina je , kako je naglasio, da Srbija nije ista država kakva je bila do 2012.godine.

"Nemam dilemu za koga tgreba da glasamo . Treba da glasamo za onoga ko predvodi politiku koja je omogućila da od 2012. imamo 130 hiljada novozaposlenih, nove kilometre autoputeva i onoga ko ume Srbiju da zastupa jednako i u Briselu i u Moskvi i u Pekingu, a to je Vucćić", rekao je Vučević.

On je istakao da nikoga ne treba da čudi što se ogromna vecćina građana glasati za Vucćića, jer kako je kazao, glas za Vucica je glas za ocuvanje svega dobrog sto su nam ostavili nasi preci. Po Vucevicecinm recima, Srbija ne sme dozvoliti da se na vlast vrate oni koji su,kako je rekao, sprovodili pljackasku privatizaciju i koji su se stideli da obeleze stradanja Srpskog naroda. Vucevic je na kraju zahvalio Dodiku na podrsci koju pruza jer kako je rekao,i Dodik zna da je u interesu Srpske jaka i ekonomski stabilna Srbija a garant za takvu Srbiju je Vucic.

Na skupu "Krajišnici za Vučića" je govorio i predsednik udruzenja Krajisnika Mile Bosnić a na samom kraju skupa Dodiku je svecanoo urucena povelja tog Udruzenja i titula "Počasni srpski barjaktar", a tom prilikom mu je urucena i posebna srpska zastava.

Tanjug
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter