Izvor:
27.03.2017 u 01:29
0

VUČIĆ NAJAVIO: Razgovor sa Putinom od izuzetnog značaja za Srbiju!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je predstojeći razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putonom od izuzetnog političkog, ekonomskog i svakog drugog značaja za Srbiju.

"Osećam se ponosno kada u takvim susretima zastupam interese svog naroda", rekao je Vučić iz Moskve. On je dodao da takvi susreti, predstavnika jedne male zemlje kao što je Srbija sa svetskim liderima, predstavlja izazov ali i veliku stvar za našu zemlju.

Ovo će biti 10 susret Vučića i Putina a, premijer sam kaže da česti susreti potvrđuju dobre odnose između dve zemlje.

"Trudimo se da nađemo nove moduse za više oblike saradnje", rekao je Vučić, navodeći da se to pre svega odnosi na ekonomsku saradnju.

Govoreći više o vojnotehničkoj saradnji premijer je precizirao da je u pitanju šest Migova 29 kao i 30 borbenih vozila i 30 "ojačanih tenkova". Kako je rekao ti Migovi su avioni četvrte generacije i još uvek neprikosnoveni u bliskoj borbi.

Na pitanje kada će stići u Srbiju Vučić je rekao da smatra da će se to znati sutra i da je pitanje da li će predsednik Putin potpisati Ukaz o vojnotehničcoj saradnji, jer je to za nas mnogo povoljnije, ili Ukaz o poklonu, ali je sasvim svejedno jer to je pitanje od nekoliko dana ili nekoliko meseci.

Premijer je naveo i da je više puta ponavljao da Srbija više neće dozvoliti niti Bljesak niti Oluju niti ono što se dešavalo 1999. godine i poručio da niko neće moći više nekažnjeno da napada ni našu zemlju ni naš narod.


On je rekao da će razgovarati i o trupnim sistemima BUK – ako bi moglo M3, a to su i protitivoklopna, protivhelikopterska i protivavavionska oruđa pa čak i antibalistička.

"Naša jeste ideja da razgovaramo i o sistemima S300" , rekao je Vučić ali i podvukao da je to sve defanzivno oruđe, i da nema niko razloga da se toga plaši.

"MI imamo razloga da brinemo o nečijim taktičkim balističkim raketama u okruženju i zato i preuzimamo sve mere da bismo zaštititli naše stanovništvo" poručio je on. Takođe, naglasio je da Srbija "ljubomorno" čuva svoju vojnu neutralnost. Govoreći o trgovinskoj razmeni Vučić je rekao da je u 2016. ostvaren napredak u odnosu na 2015. godinu, i da je izvoz uvećan za 9,7 odsto.

Kako je rekao, poljoprivrednih proizvoda izvozimo za, po našoj računici , 350 miliona evra. Kako je rekao, gledaćemo da to ubuduće više budu prerađivački proizvodi a ne sirovina, ali i da će se razgovarati i o investitorima iz Rusije u našu zemlju.

Kako je rekao ne brine toliko, uz sve probleme za Petrohemiju, pa ni Azotaru, ali MSK bez Rusa teskso da množe da se reši. "Imamo već određene predloge ruske strane, tu predstoje ne laki pregovori i razgovori", zaključio je premijer Vučić.

Tanjug
Foto:: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter