Izvor:
27.03.2017 u 22:08
0

STRANCI O PRELETAČEVIĆU: Umesto za Mikija Mausa, Srbi će glasati za Belog!

Američki portal Hafington post postavio je pitanje čitaocima svog portala, koje glasi: "Kakvu osobu imate u vidu kada kažete svi političari su isti?".

Luka Maksimović i nejgova ekipa imalu su jasnu viziju, pa su takvog političara i stvorili, piše Hafington post.

Tako će jedan od kandidata na predstojećim predsedničkim izborima, 2. aprila biti Ljubiša Preletačević Beli, alter – ego Luke Maksimovića, simbol beskrupuloznog političara.

Hafington post se u tekstu pita kako su ljudi dali podršku nekome ko se očigledno "šegači".

Portal u daljem tekstu objašnjava zašto se Luka odlučio da svom "kandidatu" da baš ime Ljubiša, odnosno Beli.

Ljubiša je tradicionalno srpsko ime, Beli znači "beo" i zbog svega toga običan čovek sa njim može da se poistoveti. U tekstu se kaže i da Preletačević zapravo označava osobu koja prelazi iz jedne stranke u drugu, u zavisnosti od toga ko je trenutno aktuelan.

Dalje piše da je Beli spreman otvoreno da prizna sve ono što političari nikada ne bi. Izvrgava ruglu i podsmehu sve ono što je pogrešno na političkoj sceni. Portal se potom osvrnuo i na članove Preletačevićevog tima, kao i na ceo istorijat nastanka Ljubišinog pokreta "Sarmu probo nisi".

Hafington post još i navodi da je satira potpuno opravdana kada je reč o trenutnoj političkoj sceni u Srbiji.

Britanski Rojters je, takođe, dao prostora fenomenu Beli Preletačević.

"Počelo je kao šala, prošle godine na izborima u gradu u centralnoj Srbiji. Luka, student komunikacija, obučen u belo odelo, s neizostavnim zlatnim satom i prstenom na ruci, prošetao se na konju i kočijama kroz Mladenovac, obećavajući posao i novac svima koji će da njega da glasaju", piše Rojters.

U zemlji gde se isti političari "vrte" na političkoj sceni već decenijama, pojava Belog je pravo osveženje. On otvoreno ismeva aktuelne političare i njihove lične interese i prazna obećanja koje narodu daju već godinama.
Beli je stao pred glasače i otvoreno rekao: "Ja ću da kradem, ali ću da dajem i narodu", izvrgavajući na taj način ruglu ceo sistem, navodi Rojters.

Ovakva "satirična kampanja" prema mišljenju Rojtersa trebalo bi da privuče one koji ne gaje nikakve iluzije kada je reč o sistemu. Umesto da na glasačkom listiću dopisuju, a potom i zaokružuju imena Darta Vejdera ili Mikija Mausa, sada mogu da glasaju za Belog, zaključuje Rojters.

Kurir.rs

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter