Izvor:
28.03.2017 u 19:09
0

ZORAN DRAGIŠIĆ ZA HAPPY: Dolaskom migova postajemo najjača vojna sila u bivšoj JugoslavijI!

– Da, ali to su besmislice. Priča se da se Srbija naoružava i kreće u agresivnu politiku, ali kako to možete da činite sa nekoliko starih migova. To nikome u Srbiji i nije palo na pamet.

* S obzirom na to da se Srbija nalazi u NATO okruženju, kakve će još pogodnosti doneti migovi?

– Srbija nije u neprijateljskom odnosu sa NATO i ima najviši nivo saradnje za nekoga ko nije njihov član. I da uđemo u NATO očekivalo bi se da vojno ojačamo. Pojačanje odmbrambene moći Srbiji, kao članici programa partnerstva za mir, biće u funkciji kvalitetnijeg partnerstva sa NATO.

* Ko onda želi da prikaže da Srbija nije u dobrim odnosima sa NATO?

– Ruske agenture sa jedne, a Hrvati, Albanci i Bošnjaci sa druge. To nije tačno jer odnosi nikad bolji nisu bili. Ali, njima se ne dopada što Srbija jača i unapređuje odnose sa velikim silama. Čak je NATO sprečio formiranje kosovske vojske. To je rezultat promenjene politike u Srbiji.

* Koja još partnerstva Srbije „bodu“ oči?

– Srbija je popravila odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, na ovim prostorima imamo najbolju saradnju sa Kinom, sa Rusijom se odnosi normalizuju. Nemamo neprijatelje među velikim silama.

* U koji položaj nas dolazak migova stavlja na prostorima bivše Jugoslavije, a u koji u Evropi?

– Bez premca smo najjača vojna sila što se tiče bivše Jugolsavije. Ne treba zaboraviti da je Hrvatska članica NATO što je ogromna prednost, ali ne merimo se sa njima u tom smislu. Ako se uzme pojedinačno, Srbija kao zemlja srednje veličine može se istaći kao vojno veoma jaka.

* Pomenuli ste odlične odnose sa velikim silama, da li Vladimir Putin, s obzirom na to da je pomenuo u više navrata situaciju u regionu, od Vučića traži podršku za rusku politiku na ovim prostorima?

– Vučić se pokazao kao čovek koji vodi isključivo srpsku politiku i ko god pokušava da ga upotrebi za svoju politiku gadno će se prevariti. Ono što Vučić stalno ističe je želja za najboljim odnosima sa Bošnjacima i Hrvatima. Kakve interese ima Rusija njihova stvar. Ako Vučić bude predsednik neće biti čovek preko kojeg će strane sile moći da ostvaruju interese. Prevarili su se ako u njemu vide marionetu.

Happy

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter