Izvor:
30.03.2017 u 02:50
0

Dodik poručio: NEMAM POVERENJA U TUŽILAŠTVO BIH, RADE SELEKTIVNO ZBOG REVIZIJE PRESUDE PROTIV SRBIJE!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da nema poverenje u Tužilaštvo BiHi daradi selektivno.

On je ocenio da na njihov selektivan rad ukazuje i činjenica da je zvanično formiralo predmet protiv bivšeg agenta BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Sakiba Softica, a ne protiv lidera SDA Bakira Izetbegovica zbog podnošenja zahteva za reviziju presude protiv Srbije.

Dodik smatra da se u tužilaštvo BIH ne može imati poverenje ni zato što još nije formiran predmet za pokušaj ubistva premijera Srbije Aleksandra Vučića, 11. jula 2015. godine u Potočarima, pa do svega što se dešava, prenose banjalučke "Nezavisne novine".

Dodik je novinarima u Zvorniku rekao i da ovo što se sada dešava oko Softica predstavlja neku "bošnjačku zavrzlamu koja treba da dovede do toga kao da se nešto kreće, a u suštini da ništa ne bude".

Dodik kaže i da ako se iko lažno predstavio, onda je to Izetbegovic, koji je podsticao Softica, iako je pre dve, tri godine govorio da je bivši agent BiH.

"To najbolje pokazuje ugovor koji su imali za njegove usluge koji je finansijski težak 150.000 KM, kao i to da je deo već plaćen", napominje Dodik.

Prema njegoim rečima, potpisi Izetbegovica i Softica u vezi sa tim govore o tome da je to zajednicko udruženje koje je trebalo nešto da napravi.

Tužilaštvo BiH zvanicno je formiralo predmet protiv bivšeg agenta BiH pred Medunarodnim sudom pravde u Hagu Sakibom Softicem u vezi sa podnošenjem zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, rekao je danas portparol ove pravosudne institucije Boris Grubešić.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Grad Bijeljina

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter