Izvor:
30.03.2017 u 15:26
0

BELI PRAVI STRANKU, ALI STVARNO: Do sledećih izbora predstavljam svoje ministre!

Beli Preletačević, fiktivni lik stvoren po uzoru na tipičnog balkanskog političara, kog je kao parodiju osmislio 25-godišnji student komunikologije Luka Maksimović, najzanimljiviji je fenomen predsedničkih izbora.

Šta možete poručiti ljudima u Hrvatskoj kojima je dosta političkih elita koje se izmenjuju na vlasti, a bez neke posebne promene u samom načinu vođenja zemlje?

Ne znam, možda bi iz Splita mogao da krene neki Beli, ali morali bi da imate i zagrebačku verziju… (smeh). Ovo što mi radimo je pokušaj da se eliminiše partijski sistem, njegovim razgrađivanjem i personalizacijom izbora i narodnih predstavnika – planiramo da pre sledećih izbora izaberemo 11 opštinskih ministara koje ćemo predstaviti građanima, a oni će predstaviti svoje programe. Građani će znati tačno za šta i za koga glasaju. Danas glasate za partiju koja predstavlja bušan džak iz koga nakon izbora ispadaju u prvi plan truli krompiri.

Ako ipak postanete predsednik Srbije, na koji način ćete koristiti svoje ovlašćenja? Šta ćete promeniti?

Više puta sam to rekao i slikovito objasnio. Kao u slučaju požara – prvo ću se obratiti komšijama, jer je zdravo i neophodno da se međusobno pomažemo i sarađujemo. Onda možemo da pričamo sa raznim Evropama, Rusijama i Amerikama. Kada me pitaju da li sam neozbiljan jer želim da postanem predsednik Srbije odgovaram – a koliko je ozbiljan sadašnji?

Index
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter