Izvor:
31.03.2017 u 15:00
0

Haški tribunal i dalje pritiska: INTERPOL RASPISAO CRVENE POTERNICE ZA TROJE RADIKALA!

Interpol je na zahtev Haškog tribunala raspisao crvene poternice za troje radikala optuženih za nepoštovanje suda, saopšteno je iz Haga.

– Interpol je 24. marta obavestio Tribunal da je izdao crvene poternice za hapšenjem Petra Jojića, Jova Ostojića i Vjerice Radete zbog slučaja koji je protiv njih pokrenut pred Tribunalom – navodi se u saopštenju Haškog suda.

Tribunal je Petra Jojića, Vjericu Radetu i Jova Ostojića optužio da su uticali na svedoke u procesu protiv njihovog partijskog vođe Vojislava Šešelja, tako što su ih pretnjama, ucenama i mitom nagovarali da promene iskaze ili da ne svedoče.



Nalog za njihovo hapšenje Tribunal je vlastima u Beogradu uputio u januaru 2015, ali po njemu ni do danas nije postupljeno.

Ocenjujući da je zvanični Beograd nekoliko puta odbio da postupi po nalogu suda, uhapsi i Hagu izruči troje radikala, Tribunal je 5. oktobra izdao međunarodni nalog za hapšenje Jojića, Radete i Ostojića.

Haški tribunal je Srbiju već dva puta prijavio Savetu bezbednosti UN zbog nesaradnje u slučaju troje radikala. Viši sud u Beogradu odlučio je prošle godine da nema zakonskih osnova za hapšenje i izručenje troje radikala, zato što nacionalni zakon o saradnji s Haškim tribunalom predviđa obavezu izručenja samo optuženih za ratne zločine, a ne i nepoštovanje suda.



N1info.com
Foto: srpskaradikalnastranka.org.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter