Izvor:
31.03.2017 u 16:38
0

Edi Rama: GRANICE NA BALKANU MORAJU DA SE PROMENE, BILO MI JE ZADOVOLJSTVO DA UČESTVUJEM U TIRANSKOJ PLATFORMI!

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/edi-rama.jpg?m=1467181768

Ukoliko propadne process evrointegracije Balkana, mora da se pokrene razgovor o promeni granica, izjavio je danas premijer Albanije Edi Rama u intervjuu za švajcarski portal Dialogplus.ch.

Što se tiče situacije u region, Rama je rekao postoje politički konflikti, ali prema njemu,oni su posledica parlamentarnih izbora u pojedinim zemljama, a ne realnosti.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/SIPTARI-01.jpg?m=1487857956

– Albanci nisu nikada bili, niti će biti, problem u Makedoniji. Optužbe o takozvanoj “Tiranskoj platform” su politička igra. Makedonci znaju da su Albanci konstitutivni factor u zemlji i da njihova prava ne smeju biti viđena kao prenja – rekao je Rama.

Što se tiče Tiranske platforme, Rama je priznao da je učestvovao u njenom stvaranju:

– Platforma je napisana i odobrena od strane albanskih partija u Makedoniji. Imao sam zadovoljstvo i obavezu da im pomognem.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/ZORAN%20ZAEV.jpg?m=1487857811

Albanski premijer praktično je priznao i da se mešao u pokušaj formiranja makedonske vlade:

– Nisam im pomogao samo u pogledu platforme, već i u pogledu olakšanja komunikacije između partija – izjavio je Rama.

Podsetimo, Makedonija je upala u duboku političku krizu pre mesec dana kada je vođa opozicione stranke Zoran Zaev napravio koaliciju sa albanskim partijama, obećavši Albancima praktično status konstituivnog naroda u Makedoniji. Od tada širom zemlje traju protesti protiv cepanja Makedonije, a predsednik Đorđe Georgiev, koji odbija da da mandat Zaevu za formiranje vlade, pod jakim je pritiskom EU da omogući formiranje nove vlasti. U nedelju, tim povodom u Makedoniju stiže predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter