Izvor:
03.04.2017 u 16:27
0

Haško tužilaštvo: MLADIĆU NE TREBA LEČENJE U RUSIJI, HAG MU JE SPASIO ŽIVOT!

Tužilaštvo Haškog tribunala usprotivilo se danas zahtevu odbrane optuženika Ratka Mladića za njegovo privremeno puštanje na slobodu radi lečenja u Rusiji, jer smatra da za to ne ispunjava uslove budući da je bio u višegodišnjem bekstvu od tribunala.

"Zahtev treba da bude odbijen. Imajući u vidu da je bio begunac, kao i ozbiljnost optužbi protiv njega, optuženi ne ispunjava uslove za privremeno puštanje na slobodu", navelo je Tužilaštvo haškog tribunala u odgovoru na Mladićev zahtev koji je nedavno podnet sudskom veću.

O zahtevu Mladićevih branilaca, da ga pusti na lečenje u Rusiju koja je navodno dala garancije za njega, odlučiće tročlano sudsko veće sudije Alfonsa Orijea.

Tužilaštvo takođe smatra da nisu osnovane tvrdnje branilaca o pogoršanom zdravstvenom stanju Mladića tokom borakvka u pritvorskoj jedinici Tribunala, podsećajući da je on u Hag stigao teško bolestan nakon višegodišnjeg bekstva tokom kojeg mu je zdravlje u velikoj meri narušeno.

"Medisncki tretnam koji je usledio, kako je i Mladić sam potvrdio, spasio mu je život", napomenulo je tužilaštvo podsećajući da o njemu u Hagu brine tim stručnjaka.

Branioci haškog optuženika generala Ratka Mladića podneli su zahtev Tribunalu u Hagu za privremeno puštanje Mladića na slobodu radi neophodnog medicinskog tretmana koji bi se sproveo u Rusiji.

"Mladićevo privremeno puštanje na slobodu u ovom trenutku je jedini razuman i human način koji može da osigura da on živ dočeka prvostepenu presudu", navodi se u zahtevu njegovih advokata Branka Lukića i Dragana Ivetića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter