Izvor:
05.04.2017 u 15:15
0

Stefanović veruje: NEMA RAZLOGA DA HARADINAJ NE BUDE IZRUČEN SRBIJI!

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je danas da je Srbija dostavila nadležnom Apelacionom sudu u Kolmaru apsolutno svaki dokaz o optužbama protiv Ramuša Haradinaja za ratne zločine nad Srbima i da ne vidi razlog da Haradinaj ne bude izručen Srbiji.

Upitan o izjavi portparolke francuskog suda Sandre di Rosa da odluka o zahtevu Srbije o izručenju Haradinaja neće biti doneta na sutrašnjem ročištu, već najverovatnije ponovo odložena, Stefanović je za televiziju Pink izjavio da je ministarstvo pravde Srbije dostavilo sve potrebne informacije i sve što je francuski sud tražio od Srbije da bi se izjasnio o optužbama protiv Haradinaja.

"Dostavili smo dokaze za koje mi mislimo da su veoma čvrsti. Ne vidimo razlog da Haradinaj ne bude izručen Srbiji, ali to nije u našim rukama to je u rukama francuskog suda. Narednih dana ćemo imati informaciju šta je to što sud dodatno traži, ako nešto traži", naveo je on.

Stefanović je podsetio da optužbe Srbije protiv Haradinaja nisu političke priride, već su to optužbe za užasne ratne zločine nad Srbima.

Istražno veće Apelacionog suda u Kolmaru koje odlučuje o zahtevu Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja sutra najverovatnije neće doneti odluku o zahtevu, već će je odložiti za neko naredno ročište, rečeno je Tanjugu u tom francuskom sudu.

Na sednici suda koja je zakazana za četvrtak u 13 sati, biće razmatrani eventualni odgovori srpskog Ministarstva pravde na pitanja suda, precizirala je u izjavi za Tanjug portparol suda Sandra di Rosa.

Upitana šta može da se očekuje na sutrašnjem zasedanju, ona je navela da će istražno veće verovatno odložiti odluku radi razmatranja za neko naredno ročište.

Ministarstvo pravde Srbije je pre desetak dana prosledilo francuskom sudu odgovore na dodatna pitanja, koje je dalo srpsko Tužilaštvo za ratne zločine koje vodi istragu protiv Haradinaja zbog sumnje da je počinio ratne zločine na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ItaliaNEWS, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter