Izvor:
26.05.2016 u 16:45
0

DEVENPORT: EU dala snažnu podršku reformama u Srbiji

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je da je EU dala snažnu podršku za nastavak ekonomskih reformi u Srbiji.

EK je dala detaljne preporuke po pitanju ekonomskih reformi, a juce je data snažna podrška ekonomskim reformama, finansijskoj politici i restrukturiranju javnih preduzeća – rekao je Devenport odgovarajući na pitanja novinara.

On je kazao i da EU želi da podrži srpsku vladu u nastavku reformi. Ministri finansija EU čestitali su juče u Briselu Srbiji na ostvarenom ekonomskom rastu i poručili da zemlja mora da istraje na započetim strukturnim reformama kako bi se što bolje pripremila za konkurenciju koja je čeka kao buduću članicu Unije.

Na jučerašnjem sastanku Ekonomskog i finansijskog dijaloga EU i zemalja Zapadnog Balkana i Turske razmatran je dokument Vlade Srbije koji se odnosi na makroekonomska i strukturna pitanja, kao i na prioritetne investicione projekte u zemlji. Ministar finansija Srbije, Dušan Vujović izjavio je novinarima juče u Briselu da je Srbija većinu preporuka iz prethodne godine ispunila i da su nalazi do kojih se došlo tokom današnjeg sastanka u Savetu EU u najvećoj meri bili očekivani.

Tanjug
Foto: Youtube Printscreen/DanasCoferences

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter