Izvor:
26.05.2016 u 19:02
0

DOBRE VESTI ZA SRBIJU: Hrvatska ODBLOKIRALA pregovore?

Hrvatska je odblokirala pregovore Srbije sa EU, saznaje Tanjug u Briselu. Zvanične potvrde ove informacije nema, ali su novinari dobili poziv za brifing kod komesara Johanesa Hana, koji će, kako je navedeno, dati "pregled situacije povodom pristupnih pregovora Srbije".

U Evropskoj komisiji su Tanjugu rekli da će komesar Han "imati dobru vest za Srbiju". dok je on potvrdio da će se naći rešenje za otvaranje poglavlja 23 i da se očekuje formalna odluka sledeće sedmice. Hrvatska je bila jedina zemlja od 28 članica Evropske unije koja nije bila saglasna da se to poglavlje otvori u junu, kako je planirano.

Kako piše dnevni list “Blic”, ovo jeste tačna informacija i znači da će Srbija početi pregovore o poglavlju 23 do kraja juna. Hrvatska će do srede dostaviti mišljenje na Akcioni plan Srbije za poglavlje 23, čime će biti odblokiran proces evropskih integracija Srbije.

Tanjug
Foto: Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter