Izvor:
08.04.2017 u 17:58
0

Protesti ispred Vlade Srbije: UDRUŽILI SE STUDENTI, VOJNICI, POLICAJCI!

Protest građana nezadovoljnih izbornim rezultatima i situacijom u zemlji danas je počeo ispred zgrade Vlade Srbije, a dosadašnjim učesnicima, studentima i mladima, pridružili su se policijski i vojni sindikat i nezavisi sindikat javnih službi.

Kako je reporteru Tanjuga rečeno, protest će se danas kretati od vlade Srbije ka predsedništvu, zatim Terazijama preko Brankovog mosta, do Palate Srbije.

Ispred vlade stoji parkiran kamion sa ozvučenjem, pušta se muzika, uglavnom grupe Beogradski sindikat, a najavljeno je da će se neko obratiti učesnicima protesta.

Primetne su zastave policijskog i vojnog sindikata, zastave Srbije, Beograda, kao i transparenti "Protiv diktature kapitala", "Narod gladuje, elita se raduje", "Naše ulice naša policija", "Nećemo da budemo jeftina radna snaga", "Ovde sam samo zbog para" i natpis zlatnim slovima "CIA kao korupcija".

Takođe, deljen je tekst pesme koju skandiraju: "Onesvesti se", kao i nalepnice na kojima stoji "Rušilačka sila diktature", za koje oni koji ih dele kažu da je reč o novom otporu.

Nekoliko momaka prodaje zastavice Srbije i pištaljke po ceni od 100 dinara.

Mnogi duvaju u trube, a pojavila se i nova "naprava za kreiranje buke" – spojene dve plastične čase u kojima je pšenica.

Ispred doma Narodne skupštine "ostatke Zida plača" čuva grupa mladića koji su se reporteru Tanjuga predstavili kao "Srbi patriote" i poručili da će ostati sve dok je lepo vreme.

Ljudi još pristižu ispred vlade Srbije, a saobraćaj u Nemanjinoj i Knez Miloševoj je obustavljen.

Zanimljivo, protestu su se pridružili i srpski iseljenici iz Beča, koji su u glavnom gradu Austrije izrazili svoje nezadovoljstvo stanjem u domovini.

Tanjug.rs
Foto: youtube/printscreen, twitter/srdjan kosutic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter