Izvor:
09.04.2017 u 16:31
0

SRPSKI PREDSTAVNICI OCENJUJU: Izjava brata Ramuša Haradinaja predstavlja terorističku pretnju Srbima na KIM!

Srpski predstavnici u Savetodavnom veću za zajednice danas su ocenili da izjava brata Ramuša Haradinaja, Dauta, predstavlja terorističku pretnju Srbima na Kosovu i Metohiji.

Oni su, u saopštenju, podsetili na izjavu Dauta Haradinaja da, ako se njegov brat izruči Srbiji po optužnici za ratni zločin nad civilnim stanovništvom, onda će Kosovo biti bez Srba.

Prema njihovim rečima, stvari treba nazvati pravim imenom – na delu je pretnja terorizmom.

"Kome preti Daut Haradinaj? Sudu u Kolmaru? Srbiji? Ne, Daut Haradinaj preti Srbima na Kosovu", ističe se u saopštenju.

Srpski predstavnici ocenjuju zabrinjavajućom činjenicu da se niko od kosovskih političkih predstavnika nije ogradio od izjave Dauta Haradinaja.

"S pravom se postavlja pitanje: Ima li Daut Haradinaj prećutnu podršku kosovskih institucija za pretnje terorizmom? Neobično je, da je, pored reakcije i osude najviših institucija, izostala i reakcija i osuda javnosti, medija i svih političkih aktera na Kosovu. Neobično je i da međunarodni faktori koji pomno prate sva dešavanja na Kosovu nisu osudili pozive na rat i etničko čišćenje", dodaje se u saopštenju.

Kako se dodaje, političko nasilje koje se sprovodi nad Srbima ugrožava osnovne slobode i prava ljudi, opštu bezbednost, i da su osnovni demokratski principi dovedeni u pitanje.

Srpski predstavnici navode i da zbog mržnje koja se svakodnevno servira građanima Kosova, njihovi sugrađani Srbi postaju "legitimne" mete čijom bi se eliminacijom "napokon rešili svi problemi Kosova", jer su kao i uvek, Srbi su krivi za sve.

U saopštenju se pozivaju i sve relevantne institucije da hitno reaguju na opasno verbalno nasilje, a Dauta Haradinaja da se javno izvini srpskoj zajednici na Kosovu i svoju borbu za slobodu Ramuša Haradinaja nastavi pred pravosudnim organima, bez pretnji svojim sugrađanima.

Tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter