Izvor:
09.04.2017 u 22:47
0

NATO: Vučićeva pobeda za stabilnu Srbiju!

Uverljiva pobeda premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima mogla bi da pomogne stabilizaciji Srbije, rekla je visoka američka zvaničnica u NATO-u koja se nada smirivanju napetosti između Beograda i Prištine sada kada su izbori završeni, prenosi Rojters.

Admiralka Mišel Hauard, zapovednica združenih savezničkih snaga NATO-a u Napulju, izrazila je nadu da će se sada smiriti stanje između Beograda i Prištine nakon "fabrikovanih provokacija" proteklih meseci.

"Možda će se nacionalni lideri ponovno usredsrediti na upravljanje vlastitim državama. Tome se nadam", rekla je Hauard, koja je ujedno i zapovjednica američkih mornaričkih snaga za Evropu i Afriku.

Područje Srbije i Kosova i dalje zabrinjava američku vojsku i NATO koji imaju 4.500 vojnika na Kosovu nakon intervencije 1999.

Vučić je u predsedničkoj trci obećao da će Srbiju voditi prema članstvu u Evropskoj uniji, a za to je potrebna i privredna stabilnost, rekla je Hauard u intervjuu koji prenosi Rojters.

"Ako je ozbiljan u tim namerama, mislim da će pomoći zemlji (…) radi uspostavljanja stabilnosti i bezbednosti Srbije", rekla je.

Ako Vučić ispuni obećanje o napredovanju prema članstvu u EU, tada će Srbija "održavati ravnotežu između ruskog uticaja i ostatka jugoistočne Evrope", rekla je admiralka Hauard.

Dodala je da su okolnosti u tom području vrlo složene i danas, dvadeset godina posle rata.

b92.net
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter