Izvor:
10.04.2017 u 20:29
0

Vučić: REKAO SAM MEKEJNU DA SRBIJA OSTAJE VOJNO NEUTRALNA!

Premijer Aleksandar Vučić danas je nakon susreta sa senatorom Džonom Mekejnom da su glavne teme razgovgora bile pitanja održavanja regionmalnog mira i stabilnosti, međusobnih odnosa, učešća Srbije u mešovotim vojnim vežbama, te da je posebno istakao istrajavanje Srbije na vojnoj neutralnosti.

Vučić je Mekejnu zahvalio što je, kako je rekao, najčešće prisutan američki senator u ovom regionu, i što mu nije teško da čuje i stvari koje možda ne želi, a Mekejn je premijeru čestitao na pobedi na predsedničkim izborima, te obećao svu moguću podršku Srbviji na njenom evropskom putu.

Predsedniku vlade Mekejn je izrazio zahvalnost na ulozi Srbije u koaliciji koja se bori protiv ID, te zbog toga što je Srbija jedan od najaktivnih partnera SAD u mešovitim vežbama.

"Upoznao sam senatora sa situacijom u regionu, rekao da ćemo kao zemlja mnogo snage uložiti u ocuvanje mira, govorio sam o našoj inicijativi da se nastavi dijalog s Albancima u Briselu, te da ćemo pozitivno uticati na stanje u regionu, jer to je za nas od izuzetnog značaja", rekao je Vučić na pres konferenciji nakon susreta s američkim senatorom.

Kad je reč o zajedničkim mirovnim operacijama, Vučih je istakao da ej za nase vojnike i policajce to izutetno važno, te pomenuo osam velikm zajedničkih vežbi u prošloj godini i o oko stotinu zajedničkih aktivnsoti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter