Izvor:
10.04.2017 u 20:32
0

ŠOKANTNA IZJAVA MEKEJNA: Brine me Rusija, dva svetska rata su počela ovde!

Senator SAD Džon Mekejn izjavio je da je s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o tome kako su dva svetska rata počela u regionu istočne Evrope.

Mekejn je nakon razgovora s Vučić na konferenciji za medije kazao da stabilnost u Evropi znači bezbednost u SAD i da je podrška Sjedinjenih Država Evropi "čelična".

"Po povratku u SAD poruka mojim kolegama u Senatu, predsedniku i američkom narodu je da je sve što se dešava u istočnoj Evropi od vitalnog značaja za nacionalnu bezbednosti SAD", rekao je Mekejn.

"Želim da čestitam Aleksandru Vučiću na pobedi na predsedničkim izborima i radujem se što ću da sarađujem s njim kako bismo unapredili i omogućili da Srbija uđe u Evropsku uniju jer je Srbija sila pomirenja u istočnoj Evropi", rekao je američki senator.

On je čestitao Vučiću na napretku Srbije u ekonomskim reformama i napretku na putu ka EU.

"Optimističan sam da će vremenom sva važnost integracije Srbije u EU biti iskristalisana, ali sam zabrinut zbog ruskog ponašanja u regionu i pokušajem da se svrgne vlast u susednoj Crnoj Gori", naglasio je Mekejn i dodao da je jasna umešanost Rusije i u sukobima u Siriji.

"Nadam se da će ovakvo ponašanje od strane Sirije prestati i jasno je do toga došlo u saradnji sa Rusijom", istakao je.

"Razgovarali smo i o važnosti dijaloga Beograda i Prištine koji se odvija pod okrljem EU i koji je doveo do napredka zahvaljujući predsedniku Tomislavu Nikoliću i premijeru Aleksandru Vučiću", dodao je Makejn i istakao da su "SAD najaktivniji vojni partner Srbije sa oko 90 odsto aktivnosti".

Na pitanje novinara o navodnom hemijskom napadu u Siriji Mekejn je rekao:

"Verujem da su Rusi znali o hemijskom oružju u Siriji i avioni ruskih snaga su koristili precizno vođene avione koji su gađali bolnice".

"SAD će prvenstveno ukazati Rusima da je takva vrsta ratnih zločina neprihvatljiva. Mi ćemo obučiti one koji se bore protiv sirijskog predsednika Bašara el Asada. Najpre treba zabraniti Rusima da lete sa područja sa kojih su izvedeni ti napada, a zatim je potrebno održati mirovne pregovore da Asad i Putin shvate da ne mogu da pobede na ovom ratištu", zaključio je Mekejn.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter