Izvor:
12.04.2017 u 14:12
0

Slovenački premijer Cerar: MERKATOROVO POSLOVANJE STABILNO U SRBIJI!

Slovenački premijer Miro Cerar sastao se danas sa novim predsednikom uprave Merkatora Tomislavom Čizmićem, kao i sa direktorima Merkatorovih kompanija-ćerki u Srbiji i Crnoj Gori, koji su mu dali garancije da Merkator posluje stabilno.

"Svi su mi oni zagarantovali da je Merkator stabilno preduzeće, te da će se to u petak, na sednici nadzornog odbora, i potvrditi", kazao je Cerar novinarima nakon sastanka, a prenosi hrvatska agencija HINA.

Slovenački premijer je potvrdio da je o stanju u Merkatoru i potencijalnim problemima razgovarao telefonom sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je naveo da je u razgovoru sa Vučićem konstatovao da dele neke iste informacije i da obojica imaju isti cilj, a to je stabilan Merkator, koji i nakon preuzimanja od strane Agrokora u Sloveniji i Srbiji nastupa pod robnom markom Merkatora.

Cerar je prokomentarisao i navode u pojedinim slovenačkim medijima o navodnom prelivanju sredstava iz Merkatora u sistem Agrokora.

"Pojavljuju se govorkanja o finansijskom iscrpljivanju Merkatora. O tome za sada nema nikakvih dokaza, ali očekujem da će stvari proveriti i nadzorni odbor Merkatora", kazao je Cerar.

Merkator je najveći poslodavac u Sloveniji i dobro posluje, kazao je slovenački premijer u izjavi novinarima, dodavši kako Merkator mora da ostane "zaštićen unutar Agrokora" i da dalje osigurava radna mesta u Sloveniji i regionu.

"Želimo da Merkator bude stabilan i da se razvija u korist zaposlenih, potrošača i svojih dobavljača", kazao je slovenački premijer, dodajući da će i lično budno pratiti razvoj prilika u koncernu Agrokor i Merkatoru, kako bi njegova vlada u slučaju potrebe i novih okolnosti, mogla da pravovremeno reaguje.

Izvor: Tanjug
Foto: Mirocerat/twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter