Izvor:
13.04.2017 u 22:32
0

Sad je sve jasno: HAŠIM TAČI ODLIKOVAO MEKEJNA!

Američki senator Džon Mekejn poručio je danas poslanicima kosovske skupštine i vlade da je formiranje kosovske vojske moguće jedino kroz ustavne promene i saglasnost svih koji žive na Kosovu.

Mekejn je, tokom obraćanja poslanicima kosovskog parlamenta, rekao da je dugoročna sigurnost Kosova povezana političkim odnosima sa SAD, NATO i međunarodnim partnerima, prenosi RTS.
Američki zvaičnik će na Kosovu boraviti dva dana. Kosovski predsednik Hašim Tači najavio je da će ga odlikovati ordenom slobode.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Slike-Arhiva/taci-new.jpg?m=1486111084
"I usko je povezana sa poštovanjem demokratskih vrednosti i vladavinom zakona. Zato je važno da tranformacija kosovskih bezbednosnih snaga u kosovske oružane snage bude sprovedena kroz ustavne promene. Ovo je suverena odluka koju jedino kosovski narod može da donese sam za sebe. To treba da bude proces koji će da obuhvatiti sve zajednice, uključujući i kosovske Srbe", rekao je Mekejn.

Smatra da treba nastaviti dijalog i da je pomirenje sa Srbijom moguće, navodeći kao primer istoriju i sadašnje odnose između SAD i Vijetnama.

Mekejn je dodao da mir i prosperitet Kosova zavise od procesa dijaloga, potpomognutim Briselom i uz podršku SAD.

"Ovaj dijalog se nije uvek kretao tempom koji je mogao. To je mukotrpan posao. Ovaj proces je nužan i treba ga unaprediti, jer je u interesu kosovara i Srba. Tu poruku sam preneo i srpskom premijeru. Put ka pomirenju će biti mukotrpan i podstičem vas da odbijete fatalizam", rekao je američki senator na svečanoj sednici kosovske skupštine.

Navodi se da je Mekejn u parlamentu pozdravljen burnim aplauzom poslanika i članova vlade. Među njima međutim, nije bilo većine srpskih poslanika i ministara u vladi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter