Izvor:
17.04.2017 u 07:22
0

VULIN: „Vučić ni sa kim nije razgovarao o novom premijeru!“

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da će svako ko posle Aleksandra Vučića bude dosao na mesto premijera morati da trpi poređenja, i dodao da se u vladi nije razgovaralo o Vučićevom nasledniku.

"Svako ko posle Vučića bude došao na mesto premijera moraće da trpi poređenja, i to neće biti nimalo lako i neće ići u korist novog premijera", rekao je Vulin za današnji "Blic".

Ipak, naglasio je, ne sumnja da će Vučić dobro izabrati.

"Vučić je ostavio dubok trag i biće mi neobično da ga ne viđam na mestu na kojem sam navikao da ga viđam. Ipak, ne sumnjam da će dobro izabrati", kaže Vulin.

Upitan da li je o novom premijeru bilo razgovora u vladi, Vulin je rekao da on nije o tome razgovarao i da misli da ni Vučić nije na tu temu ni sa kim razgovarao.

"Imali smo izbore i to pitanje niko nije postavljao i drago mi je da je tako jer pokazuje da koalicija funkcioniše. Niko nije pokušavao da istakne svoje učešće u kampanji i naplati to nekom funkcijom. Ta odluka, koliko znam, nije doneta i vrlo sam miran, jer ako je Vučić dobio dva miliona glasova, on ima pravo da odluči o tome vrlo suvereno", naglasio je Vulin.

Upitan o eventualnoj promeni svog resora, Vulin je rekao da je "zadovoljan svojim resorom" i da smatra da je velika čast voditi resor socijalne zaštite.

Na pitanje kako posle dve nedelje gleda na studentske proteste, Vulin kaže da iza njih stoje predsednički kandidati Saša Janković i Vuk Jeremić "i svakako da su podržani i od organizacija koje van granica ove zemlje".

"Nemam problem ni sa tim, samo mi nije jasno zašto je to tajna", rekao je Vulin.

Na konstataciju da Jankovića i Jeremića nema u koloni demonstranata i na pitanje zašto bi krili svoje učešće, Vulin dodaje da je to zato što oni znaju da dobar deo ljudi koji protestuju ne bi hteo da protestuje za njih.

"Da su hteli, oni bi glasali za njih, ne bi dobili tako mali broj glasova. Nije mi jasno što ne kažu otvoreno kad svakodnevno vidite ljude iz njihovog najbližeg okružanje na protestima. Smatram da bi trebalo da preuzmu odgovornost za ono što se dešava", rekao je Vulin.


Upitan da li Vučić treba da ostane na čelu SNS nakon što je izabran za predsednika, on je naglasio da ne odlučuje o tome jer nije deo SNS, ali da smatra da u višepartijskom sistemu nije problem da čovek za kojeg su građani glasali bude šef stranke za koju su glasali.

"Tako je svuda u svetu. Vi polažete zakletvu na Ustav, ne na statut ili program stranke. Nema razloga da napušta stranku. To može za partiju da bude opterećenje zato što prvi čovek ne može da se posveti obavezama u stranci, ali politički ne vidim razlog zašto bi napustio stranku", zaključio je Vulin.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter