Izvor:
22.04.2017 u 20:32
0

Nikolić već razmišlja o penziji: Napraviću u Bajčetini ženski manastir!

Svečanost Nikolići će Hram Svetog velikomučenika Dimitrija osveštati 27. maja, a pri kraju je i izgradnja manastirskog konaka.

Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić otkrio je ekskluzivno za Kurir da u rodnoj Bajčetini pravi manastir koji će najverovatnije biti ženski!

To mu je, kako nam kaže Nikolić, predložio vladika Jovan šumadijski.

– Crkva koju smo moja porodica i ja započeli 2013. godine, o čemu ste baš vi u Kuriru prvi i pisali, skoro je potpuno gotova. Vladika Jovan je predložio da se zove Hram Svetog velikomučenika Dimitrija. Pitao nas je koja je najčešća slava u selu, a pošto je to Mitrovdan, predložio je da se crkva zove po tom svecu – otkriva nam Nikolić i dodaje:

– Srećan sam što sam ispunio tu želju i što smo izgradili tako lep hram. Planiramo da ga osveštamo 27. maja, a pri kraju je i izgradnja manastirskog konaka. Vladika Jovan je predložio da to bude manastir i da bude ženski i najverovatnije će tako i biti.

Nikolić kaže i da je njegova crkva na mestu na kojem se praktično graniče sela Bajčetina i Gledić, i pripada Eparhiji žičkoj.

Kako je Kurir prvi pisao, odlazeći predsednik je crkvu počeo da gradi 2013. godine. Temelj crkve, koja je građena prema projektu novosadskog arhitekte Nikole Relje, osveštan je 15. oktobra 2013.

kurir.rs
Foto: Twitter/svetozarmrkonj3, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter