Izvor:
25.04.2017 u 12:51
0

NIKOLIĆ KOD DODIKA SA VUČIĆEM: Poslednja poseta srpskog predsednika RS!

Premijer Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić u ponedeljak su se dogovorili da bi poslednja zvanična poseta aktuelnog šefa države trebalo da bude Republici Srpskoj, piše "Blic" koji navodi da je Nikolić izrazio želju da u tu posetu ide sa Vučićem.

Među temama sastanka predsednika i premijera su bile i službe bezbednosti, a kako piše list, pozivajući se na dobro obaveštenog sagovornika, Vučić i Nikolić su dogovorili da 31. maja bude primopredaja dužnosti i polaganje zakletve, a između 15. i 20 juna inauguracija novog predsednika.

Vuičić i Nikolić su se dogovarali oko toga ko treba da zameni premijera na mestu šefa službi bezbednosti. Nekoliko imena je u opticaju, a uskoro bi trebalo da se donese i konačna odluka, navodi izvor "Blica" upoznat sa detaljima sastanka.

Kako navodi list, najviše reči bilo je oko toga gde treba da bude poslednja zvanicna poseta Nikolića, a kako navodi sagovrnik lista, predsednik je požleo da to bude RS i izazio je zelju da i Vučić krene sa njim.

"Želja je da se na teritoriji RS izgradi veliki spomen-park žrtvama iz Jasenovca i to će biti tema zajednickog sastanka Vučića i Nikolića sa Miloradom Dodikom i rukovodstvom RS", navodi sagovornik "Blica".

U planu je da tri četvrtine troškova snosi Vlada Srbije, a jednu četvrtinu vlada RS, a kako kaže sagovornik, u taj spomen park biće uloženo milion evra.

Vučić i Nikolić sastali su se u ponedeljak u Vladi Srbije, sastanak je trajao dva sata, a njih dvojica su razmenili mišljenja i o svim važnim pitanjima sa posebnim osvrtom na stanje u regionu.

Posebno su se dotakli sveukupne bezbednosne situacije u regionu nastale poslednjih dana, navodi "Blic". Razgovarali su i o poslednjim pretećim izjavama premijera Albanije Edija Rame, kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika Skupstine opstine Bujanovac Jonuz Muslijua, a tiču se "velike Albanije", navodi izvor.

Na kraju razgovora Vučić i Nikolić su dogovorili da i u budućnosti blisko sarađuju.

Izvor: Blic
Foto: Tanjug video/Printscreen, Twitter/ecOikoinfo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter