Izvor:
26.04.2017 u 06:31
0

SASTANAK SADAŠNJEG I BUDUĆEG PREDSEDNIKA SRBIJE: Evo o čemu su pričali Nikolić i Vučić!

Premijer Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić juče su se dogovorili da bi poslednja zvanična poseta aktuelnog šefa države trebalo da bude Republici Srpskoj, saznaje "Blic".

Jedna od tema razgovora bile su i službe bezbednosti.

– Vučić i Nikolić su se dogovarali oko toga ko treba da zameni premijera na mestu šefa službi bezbednosti. Nekoliko imena je u opticaju, a uskoro bi trebalo da se donese i konačna odluka – navodi izvor "Blica" upoznat s detaljima sastanka.

Najviše reči bilo je oko toga gde treba da bude poslednja zvanična poseta Tomislava Nikolića. Kako navodi naš sagovornik, predsednik je poželeo da to bude upravo Republika Srpska i izrazio je želju da i Vučić krene s njim.

– Želja je da se na teritoriji RS izgradi veliki spomen-park žrtvama iz Jasenovca i to će biti tema zajedničkog sastanka Vučića i Nikolića sa Miloradom Dodikom i rukovodstvom RS – navodi naš sagovornik. U planu je da tri četvrtine troškova snosi Vlada Srbije, a jednu četvrtinu Vlada RS, a kako kaže naš dobro obavešteni sagovornik, u taj spomen-park biće uloženi milioni evra.

Kako otkriva naš izvor, Vučić i Nikolić su dogovorili da 31. maja bude primopredaja dužnosti i polaganje zakletve, a između 15. i 20. juna inauguracija.

Vučić i Nikolić sastali su se juče u Vladi Srbije, sastanak je trajao dva sata, a osim pomenutog, njih dvojica su razmenili mišljenje o svim važnim političkim pitanjima sa posebnim osvrtom na stanje u regionu. Posebno su se dotakli sveukupne bezbednosne situacije u regionu nastale poslednjih dana.

– Nisu mogli da izbegnu razgovor o poslednjim pretnjama koje su Srbiji upućivali premijer Albanije Edi Rama, predsednik Kosova Hašim Tači i predsednika Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju, a tiču se velike Albanije – kaže naš izvor.

Vučić je pre nekoliko dana, nakon zapaljivih izjava Rame i Tačija izjavio da takvi postupci ne doprinose dobrim odnosima, kao i da je svima jasno da od planova o velikoj Albaniji nema ništa bez obzira na potencijalne želje.

Na kraju sastanka, novoizabrani i aktuelni predsednik su dogovorili da i u budućnosti blisko sarađuju.

Blic.rs
Foto: Twitter/ecOikoinfo, kremlin.ru

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter