Izvor:
26.04.2017 u 03:34
0

ZLOČINAC HARADINAJ PRETI IZ FRANCUSKE: Srpski zahtev za izručenje je poziv na rat!

Ramuš Haradinaj, nekadašnji vođa OVK koji u Francuskoj čeka odluku suda da li će biti izručen Srbiji koja ga tereti za ratne zločine, izjavio je da zahtev Srbije za njegovo izručenje predstavlja "direktan poziv na rat".

– Ovo je direktan poziv na rat. Ako neko ima problem da to razume ili je kukavica ili odbija da se suoči sa realnošću- rekao je Haradinaj u intervjuu za televiziju KTV.

On tvrdi i da je lažna izjava francuskog ambasadora u Prištini prošle nedelje da mu se sudi na osnovu novih dokaza.

On (francuski ambasador) je lagao zato što je Beograd njega takođe lagao – tvrdi Haradinaj, prenosi Gazeta expreš.

Haradinaj je uveren da će francuske vlasti u četvrtak odbaciti zahtev Srbije za njegovo izručenje, na osnovu dokaza predstavljenih na prethodnom ročištu.

On smatra i da je odluka da ne sme da napusti Francusku do konačne odluke suda u Kolmaru, imala za cilj da se "drži podalje" od procesa odlučivanja.

Haradinaj je uhapšen 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Srbija, a Apelacioni sud u Kolmaru trebalo bi u četvrtak da saopšti odluku o zahtevu Srbije za njegovo izručenje.

Srbija traži Haradinaja zbog sumnje da je izvršio krivična dela ratnih zločina protiv civilnog stanovništva na KIM u toku 1998. i 1999. godine, a reč je, kako je Beograd saopštio, o delima koja nisu bila predmet suđenja pred Haškim tribunalom.

informer.rs
Foto: youtube/printscreen, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter