Izvor:
26.04.2017 u 14:33
0

Srpski bezbednjaci otkrili: TURSKI AGENTI STOJE IZA PROJEKTA „VELIKE ALBANIJE“

POSTOJE ozbiljne sumnje da su poslednje pretnje Srbiji prekrajanjem granica i stvaranjem "velike Albanije", a koje su sinhronizovano stizale iz Tirane, Prištine i Preševa, "skuvane" u političkoj kuhinji Ankare i sprovedene pod dirigentskom palicom turskih obaveštajnih službi! Ove šokantne informacije, do kojih su, kako saznajemo, došle naše bezbednosne strukture, još jednom su ogolile skrivene aspiracije Turske da od dela teritorije Balkana stvori svoje jako uporište.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/VELIKA%20ALBANIJA-01.jpg?m=1492765637

Prema operativnim podacima naših službi, ofanzivni nastup turskih obaveštajnih struktura ide preko Prištine i to kroz dve ključne poluge. Prvi kanal komunikacije i uticaja ostvaruje se preko turske investicione Agencije za saradnju i koordinaciju programa u Srbiji (TIKA), koja je uglavnom usmerena na delovanje u Raškoj oblasti, ali je prisutna i u opštinama u Preševskoj kotlini. Druga poluga delovanja su intenzivni sastanci turskih bezbednjaka sa albanskim liderima u Preševu i Bujanovcu, ali i na KiM. Sve ove operacije odvijaju se preko turskog obaveštajnog punkta u Prištini, kako bi njihov subverzivni rad ostao što dalje od očiju srpskih bezbednosnih službi.

Da poslednji ispadi albanskih lidera u regionu nisu usamljeni potezi "slobodnih strelaca", u svrhu skupljanja poena na KiM i u Albaniji, već da iza toga stoje mnogo ozbiljniji i dugoročniji projekti njihovih moćnih saveznika, juče je indirektno ukazao i premijer Aleksandar Vučić.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/kosovo-siptari.gif?m=1472380013

On je rekao da nema sumnje da su izjave o "velikoj Albaniji" dobro koordinisana akcija:

– Nisam siguran šta je cilj. Naše službe su našle "tragove" delovanja jedne strane službe sa agencijama iz Albanije i Prištine. Ali, nije reč o jednoj od najvećih svetskih sila i to nije dovoljno za ovakvo samopouzdanje. Nisam siguran da je sve to upereno protiv Srbije, čini mi se da je bilo "gađaj Srbiju javno, a šalji poruku nekom drugom".

Prema njegovim rečima, postoje dokazi da se sve kreira u saradnji s najmanje jednom tajnom službom, a kako bi se dao legitimitet albanskom pitanju i kako bi se Srbija isprovocirala da reaguje neodgovorno i da oni ispadnu žrtve.

– I Musliju je ubačen u celu priču kako bismo mi od njega napravili albanskog nacionalnog heroja.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/aleksandar-vucic-06.jpg?m=1471638066

Vučić je otkrio i da postoji još jedna zemlja koja pokazuje iznenađujuće interesovanje za Balkan, da je on tim interesovanjem iznenađen, da oni žele da ostvare što veći uticaj na albanski korpus i da će o tome razgovarati s predsednikom te države.

Ponovio je da je za njega stepen agresije koji se čuje i oseća iz izjava albanskih političara, a posebno prema EU gotovo neverovatan:

– Pa Hana su optužili da reaguje po nalogu Srbije. To je zastrašujuće. Možda EU potcenjuje to što se zbiva i u Tirani i u Prištini, u delu organa vlasti Bujanovca. Želimo da sačuvamo mir i stabilnost gotovo po svaku cenu, ali granice da menjate na takav način, pretite i kreirate nešto nauštrb teritorije i Ustava Srbije, to nećemo dozvoliti.

I šef diplomatije Ivica Dačić ponovio je da su izjave albanskih lidera neoprezne i zabrinjavajuće.

V.M. Novosti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter