Izvor:
03.05.2017 u 15:48
0

Tači u kontranapadu: VELIKU ALBANIJU JE SRBIJA IZMISLILA!

Kosovski predsednik je rekao da će povratak Haradinaja na Kosovo imati samo pozitivnog uticaja na proces dijaloga Kosova i Srbije.

On je takođe ocenio da je dijalog između Beograda i Prištine dao konkretne rezultate.

"Kao rezultat dijaloga i severni deo Kosova je stavljen pod jurisdikciju države Kosovo. Danas oni koji su bili na barikadama učestvuju u radu državnih institucija Kosova, dok je politička scena mirna i pokazuje zrelost i odmerenost… Nakon povratka predstavnika Srpske liste u institucije Kosova može se očekivati da započne posao na osnivanju Asocijacije opština sa srpskom većinom (ZSO)", rekao je on i dodao da nije imalo smisla da se na tome radi kada predstavnici srpske zajednice nisu bili u institucijama.

On je kazao da je formiranje ZSO odgovornost koju je na sebe preuzela Vlada Kosova i da je Ustavni sud Kosova dao okvire unutar kojih može da se osnuje ta asocijacija.

"Sada može započeti i konkretan posao na njenom osnivanju", rekao je Tači.

mondo.rs
Foto: Twitter/HashimThaciRKS,

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter