Izvor:
03.05.2017 u 21:27
0

TI SI POSLEDNJI ČOVEK KOJI TREBA DA SE OGLAŠAVA: Dačić ućutkao Haradinaja!

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da će Srbija nastaviti borbu za pravdu i dodao da je bivši lider OVK Ramuš Haradinaj "poslednji čovek koji treba da se oglašava" posle odluke francuskog suda da odbije zahtev za njegovo izručenje".

"Haradinaj je poslednji čovek koji treba da se oglašava, a to što je u Francuskoj oslobođen ne znači da nije počinio ratni zločin", rekao je Dačić novinarima u Beogradu na molbu da prokomentariše izjavu Haradinja koji je poručio premijeru Srbije da se "ne igra sa Albancima".

Dačić je rekao da će Srbija nastaviti svoju borbu za pravdu i da to zaslužuju srpske žrtve, dodajući da će "svako odgovarati za svoje zločine".

"Mi tražimo da mu se sudi (Haradinaju). Ne kažemo unapred da je kriv", rekao je Dačić. Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru odbio je krajem aprila zahtev Srbije za izručenje lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

Haradinaj je priveden 4. januara na teritoriji Francuske, na osnovu poternice koju je protiv njega izdala Srbija za ratne zločine počinjene tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter