Izvor:
05.05.2017 u 16:56
0

Hodžaj: BEOGRAD DA PRIZNA KOSOVO KROZ DIJALOG!

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri i kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj smatraju da bi dijalog između Beograda i Prištine trebalo da se nastavi, ali kako kažu, i pripremi za zaključnu fazu koja bi značila "uzajamno priznavanje između dve zemlje", piše prištinska štampa.

Tahiri je za Radio Slobodna Evropa rekla da je oslobađanje bivšeg lidera OVK Ramuša Haradinaja, kojeg Srbija tereti za ratne zločine na KiM, stavilo van snage odluku da se prekine dijalog sa Beogradom, koja je usvojena kroz rezoluciju kosovske skupštine.

Ona je dodala da bi dijalog trebalo da se nastavi na dva nivoa – tehničkom i političkom koji bi, kako je navela, pomogli da se zaključi dijalog.

Istovremeno, kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj rekao je, obraćajući se članovima Odbora za spoljne poslove u Evropskom parlamentu, da bi dijalog sa Beogradom trebalo da ima "jasan cilj – uzajamno priznavanje dve zemlje", prenosi prištinski Lajmi.

"Smatram da bez ovoga, dijalog između Kosova i Srbije je beskoristan i bezvredan, ali uzajamno priznavanje trebalo bi da bude cilj koji imamo kao jasnu strategiju za naredne godine", rekao je Hodžaj.

Kosovska skupština je prošlog meseca odobrila rezoluciju koja poziva vladu na prekid dijaloga sa Beogradom dok francuske vlasti ne oslobode Ramuša Haradinaja.

Istražno veće Apelacionog suda u Kolmaru odbilo je 27. aprila zahtev Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja i ukinulo mu meru zabrane napuštanja Francuske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter