Izvor:
09.05.2017 u 17:51
0

DA LI SE ZATO VRAĆAJU VOKER I OLBRAJTOVA: Evo koje unosne poslove imaju na Kosovu!

Ratni zločinac Hašim Tači, angažovao je osvedočene srbomrsce Martija Ahtisarija i Medlin Olbrajt kao savetnike pregovaračkog tima za dijalog sa Beogradom! Sa druge strane, bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker, najavljuje formiranje velike Albanije. On je, govoreći na svečanosti 17 godina od osnivanja Alijanse za budućnost Kosova, rekao da od 1999. godine često dolazi na Kosovo, "sa jednim ciljem, da Kosovo nastavi sa koracima koje svi čekaju od 1999. godine".

Zanimljivo je, međutim, da su gotovo svi oni sa svojim firmama ušli na Kosovo, odnosno, da ih za južnu srpsku pokrajnu vežu finansijski interesi.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Vilijam%20Voker.jpg?m=1494317463

Sumnja se da nekadašnji prvi šef UNMIK-a Bernar Kušner na Kosovu ima biznis, kao i bivši šef verifikacione misije Viljem Voker, koji svake godine dolazi u posetu Kosovu. Takođe, pređašnji komandant Kfora, britanski general Majkl Džekson vratio se na Kosovo i sada je predstavnik "Kor menadžment grupe". Bivši zamjenik šefa UNMIK-a Stiven Šuk je savetnik partije Ramuša Haradinaja, za šta prima ogromnu naknadu, a njegov kolega Džok Kovi je visoko pozicioniran u kompaniji "Behtel", koja na Kosovu i Albaniji gradi puteveBivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt i bivši zamenik šefa Umnikove administracije Džon Kovi, zajedno sa NATO generalom Veslijem Klarkom, nisu ni posle rata „otišli“ sa Kosova. Umesto oružja, zone interesovanja su im postale infrastruktura, rudna bogatstva, osiguravajuća društva, ali i energetika.

Prema podacima koje je teško potvrditi kroz direktna ili indirektna ulaganja u ove oblasti, oni su zajedno zaradili milijarde dolara! S druge strane, Srbija, sa čijom se imovinom (zemljištem, objektima, fabrikama itd.) u stvari na Kosovu trguje, izgubila je desetine milijardi evra.

Od svih američkih zvaničnika na Kosovu „najotvorenije“ posluje Vesli Klark. On, preko svoje firme „Enviditi“ iz Kanade, na Kosovu drži u rukama gotovo sve što ima veze sa energetikom.

Njegova firma je 2012. godine kosovskoj vladi uputila zahtev za neograničeno istraživanje zaliha lignita, ali i pravljenje sintetičkog goriva od uglja (ugljeni škriljci), a na odgovor još čeka, jer su se u međuvremenu promenile političke okolnosti na Kosovu. Inače, u južnoj srpskoj pokrajini se nalazi oko 15,7 milijardi tona lignita, koji može da se eksploatiše narednih 200 godina, dok su rezerve rude cinka i olova procenjene na 46 miliona tona.

olbrajt

Druga po veličini američka kompanija ACM koja posluje, što zvanično, što nezvanično, na Kosovu, a čija je vlasnica Olbrajtova, svojevremeno je bila zainteresovana za kupovinu Pošte i telekomunikacija (PTK), koja u svom sistemu baštini srpsku infrastrukturu „Telekoma Srbije“, ali je zbog pritiska javnosti odustala od te kupovine. Iako je zvanično kompanija ACM odustala od kupovine 75 odsto najunosnije kosovske kompanije "Pošta i telekomunikacije Kosova" (PTK), poznavaoci prilika na Kosovu smatraju da je ona i te kako još finansijski prisutna.

Olbrajtova je, takođe, našla način kako da zaradi koji dolar preko Kosova. Njene poslove, to jest, poslove njene firme na Kosovu vodi brat kosovskog šefa diplomatije Hašima Tačija – Ganup Tači. On sa kapitalom Olbarjtove pod kapom „tursko — američkog“ konzorcijuma ulaže u infrastrukturu, a najviše u izgradnju puteva.

Na čelu tog konzorcijuma se nalazi bivši zamenik šefa Unmika na Kosovu, Amerikanac Džon Kovi. Ovaj konzorcijum, delom preko firme Tačijevog brata, obrće sredstva i u energetici, odnosno, prodaji struje.

Pored toga, angažovani su na izgradnji autoputa od granice sa Albanijom do Merdara, čija gradnja je gotovo pri kraju. Olbrajtova posluje i sa srednjim Tačijevim bratom, preko firme „Odeteljon“, čija je glavna delatnost trgovina građevinskim materijalom. Drugim rečima, ova firma snabdeva sve firme koje grade puteve ili zgrade, odnosno, naselja po Kosovu.

Firma „Bilding Ilirije“ bavi se izgradnjom stambenih kompleksa širom Kosova, a partner joj je američko-turska kompanija „Bektel-Enka“, koja takođe ima veze sa Olbrajtovom.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/VELIKA%20ALBANIJA.jpg?m=1487857831

Kompanija Idriza Tačija, „Geo minerali“, koja se bavi ekstrakcijom minerala, usko je povezana sa firmom Veslija Klarka, a jedna od delatnosti kojima se bavi je i izvoz starog gvožđa, mahom za Italiju, koja je jedno od najunosnijih zanimanja na Kosovu.

Većina stambenog prostora gradi se na građevinskom zemljištu koje je bilo društvena imovina Srbije. Ali i na zemljištu koje je bilo u privatnoj svojini Srba. Prema proceni ekspertskih grupa, takva privatna svojina (šume, livade, poljoprivredno zemljište) koja je uzurpirana, doseže vrednost od oko desetine milijardi evra. Uredbom specijalnog izaslanika UN na Kosovu, uzurpirano zemljište, posle deset godina, postaje „državna imovina“, što je omogućilo da navedene firme razviju svoju delatnost a time i profit u ovoj oblasti.

novac

O POSLOVIMA KLINTONA I OLBRAJTOVE GOVORIO I FRANCUSKI PUKOVNIK

Žak Ogar je bio iskusni ratnik iz afričkih sukoba i padobranac Legije stranaca i smatra da je najvažnije to što nije ratovao protiv Srba i što je “osvetlao obraz” Francuza i svoje porodice, u kojoj je on 12. generacija oficira.

Bil Klinton i Madlen Olbrajt tvrdili su tada da se na Kosovu i Metohiji dogodio genocid sa više od 100.000 ubijenih Albanaca, a to je zapravo bila ogromna laž koju su preuzeli i prihvatili gotovo čitava Evropa i svet. Oni koji su plasirali te laži o genocidu, dakle pored Olbrajtove i američki generali Vesli Klark i Majkl Džekson, sada se besramno bogate na Kosovu – objašnjava Ogar.

Pukovnik kaže da mu je već prvih dana boravka na Kosovu bilo jasno da SAD šire dezinformacije i tako “truju” svet lažima o Srbima kao zločinačkom narodu.

Izvor: HappyTV
Foto: Twitter/New Day, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter