Izvor:
10.05.2017 u 17:19
0

SRBINA SA POTERNICE TRAŽI POLA EVROPE: A on na slobodi u Srbiji!

Izo Ajdinović (35) iz Novog Pazara koji se tereti da je 2013. godine počinio teško razbojništvo i pljačku u Luksemburgu, sada je stavljen i na međunarodne poternice Europola i Enfasta kako bi mu se sudilo u toj zemlji. Ipak, on ne može da bude uhapšen jer na slobodi čeka pravosnažnu presudu za zločin koji je počinio u Srbiji.

Prema dokumentaciji policije i pravosuđa u Luksemburgu, Ajdinović je tamo, sa još nekoliko kriminalaca, upao u jednu kuću. Vezao je sve koje je zatekao i od vlasnika uspeo da otme 8.500 evra pod pretnjom da će ih ubiti. Potom je pobegao u Srbiju po kojoj se, kako stoji u dopisima iz Luksemburga i od Europola, slobodno šeta.

U maju 2014. godine Ajdinović je u Novom Pazaru pucao u Elvedina Bibića i zbog toga je osuđen na tri i po godine zatvora.

– Presuda nije pravosnažna i dok god Apelacioni sud u Kragujevcu ne donese konačnu odluku Ajdinović je "slobodan čovek" – objašnjava izvor iz novopazarskog pravosuđa. Čak i da konačno bude oslobođen, Ajdinović ne može da bude izručen Luksemburgu, jer Srbija sa ovom zemljom nema potpisan bilateralni sporazum o izručenju osumnjičenih za počinjena krivična dela. Ako iz Luksemburga stignu valjana dokumentacija i dokazi, moguće mu je suditi u Srbiji – kaže izvor.

Na stranicama domaće i strane štampe slučaj "Ajdinović" našao se u januaru prošle godine kada je Elvedin Bibić "našao" Ajdinovića u Specijalnoj bolnici "Novopazarska banja", gde je bio na lečenju, i u krevetu mu pucao u noge lakše ga ranivši. Pre nego što se u Sjenici predao policiji, Bibić je izjavio da je "samo obavljao svoju građansku dužnost". Kako je rekao, "pronašao je begunca od pravde, koji napada žene i decu u Luksemburgu i uradio je ono što nisu hteli ili smeli policija i pravosuđe".

Međunarodna poternica Europola pripada kriminalističkoj obaveštajnoj agenciji Evropske unije. Na njoj je Ajdinović svrstan među sedam najtraženijih begunaca u Evropi.

Izvor: Novosti.rs

Foto: Europol

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter