Izvor:
11.05.2017 u 19:59
0

VOKER IZMISLIO MASAKR DA IZAZOVE BOMBARDOVANJE SRJ PO NALOGU CIA!

Bivši direktor CIA Džordž Džon Tenet je „obezbedio izgovor” za napad 1999, a isto to je uradio i 2001, kada je u pitanju bio Irak.

Nalogodavac izveštaja Vilijama Vokera o navodnom masakru civila u Račku, nakon čega je 1999. „prelomljeno” da se krene u bombardovanje SR Jugoslavije, nije bio niko drugi nego Džordž Džon Tenet, direktor CIA, koji je bio na čelu te agencije u periodu od 1997. do 2004.

Naime, američki diplomata Voker je još tokom osamdesetih godina obavljao prljavi posao za CIA u Južnoj Americi, a taj posao je nastavio i kasnije, tada kao šef OEBS-a, a sada se otvoreno zalaže za stvaranje velike Albanije, zbog čega je Srbija najavila da će se žaliti UN.

Kada je reč o Tenetu, on je s istom taktikom nastavio i kasnije, pa je tako dve godine nakon što je NATO bombardovao, a zatim rasporedio trupe na Kosovu, izmislio da Sadam Husein poseduje oružje za masovno uništenje, što je bio glavni izgovor za invaziju na Irak 2001. Naravno, pomenuto oružje nikada nije pronađeno. Prema rečima Darka Trifunovića sa Fakulteta za bezbednost, nema sumnje da je Voker bio povezan sa CIA.

Da li je radio za CIA je diskutabilno, ali da je imao tesne kontakte s njima, to nije upitno. U igri najmoćnijih zemalja veoma se vodi računa o geostrateškim interesima, koji se vrlo često ne poklapaju s interesima malih naroda. U tom periodu Albanci su stvarali jednu od najvećih mafija na svetu, koja je imala svoje pipke svuda, a albansko-kosovska mafija je podržavana od zapada kao pandan avganistansko-ruskoj mafiji. Račak i sve ostalo samo su posledice, a uzrok leži u tome da nas je zapad tretirao kao produženu ruku Moskve, pa smo zbog toga morali da se suočimo s posledicama, a to je oduzimanje Kosova – poručio je za Trifunović za „Alo!”.

Povodom izjave Vilijama Vokera juče se oglasio i Veljko Odalović, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije, koji je rekao da je bivši šef posmatračke misije OEBS-a na KiM bio jedan od saučesnika u zločinima počinjenim nad Srbima na Kosmetu.

Voker je jedan belosvetski kriminalac i protuva. Morao bi da odgovara za zločine koje je počinio nad Srbima u ime misije OEBS-a. Dovoljno je setiti se njegove uloge u vezi sa nestankom 19 Srba iz Retimlja, Opteruše i Zočišta kod Orahovca, odnosno setiti se da je u više navrata u razgovoru sa porodicama kidnapovanih davao garancije da će, koliko narednog dana, svi oni biti oslobođeni i vraćeni kućama – kaže Odalović, koji je i predsednik komisije za nestala i kidnapovana lica.

– Ta obećanja su poslužila kao prostor da se kidnapovanim Srbima prebacivanjem iz mesta u mesto, iz države u državu, zatru tragovi, a odgovorni oslobode bilo kakvih dokaza o neviđenom zločinu koji je počinjen u prisustvu i uz znanje Vokera – kaže on.

Izvor: Alo
Foto: Twitter/soljinac, YouTube Printscreen/RadioSrbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter