Izvor:
12.05.2017 u 01:10
0

Vučić o albanskom lobisti: STRAŠNE POSLEDICE VOKEROVOG RADA!

U narednom periodu biće dosta reči o ulozi Vilijama Vokera i posledicama njegovog izveštaja, rekao je večeras premijer Aleksandar Vučić ocenjujući i da njegovo zalaganje za "Veliku Albaniju" može da izazove nestabilnost.

"Videćemo sve naše pravne mogućnosti da postavimo pitanje legitimiteta i legaliteta odluka koje su donošene po tom pitanju, pa ćemo onda da vidimo i kolika je šteta Srbiji naneta na takav način", istakao je Vučić.

Ponovno aktiviranje Vilijama Vokera, ovoga puta, sa otvorenim zalaganjem za takozvanu "Veliku Albaniju", za predsednika srpske Vlade nije najveći razlog za strah, jer smatra da ta ideja ne može da bude realizovana.

On međutim ocenjuje da takva neodgovorna izjava može da izazove nestabilnost, što bi moglo da dovede i do tragicnih ishoda.

Vučić smatra da je mnogo teže posledice po Srbiju Voker izazvao izveštajem o Račku pre 18 godina.

"Na osnovu njegove odluke, što ljudi zaboravljaju, doneta je odluka, dirketna odluka o agresiji i napadu na SRJ, dakle, pre svega na Srbiju, manjim delom na Crnu Goru, i istovremeno kao posledica rezultata agresije, u 2008. godini doneta je odluka o priznanju od velikog broja zemalja u svetu tzv. nezavisnosti Kosova. To su dve strašne posledice koje su rezulatat rada Vilajama Vokera", rekao je Vučić.

Podseća na ulogu Vokera krajem 90-ih na Kosovu i Metohiji, koju je, kako ocenjuje, njegova poslednja izjava u potpunosti razjasnila.

"Dakle, nekadašnjeg agenta CIA koji je doveden za šefa verifikacione komisije OEBS-a. Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju je dovela coveka koji je imao jasne planove stvaranja velikoalbanske države i koji se služio neistinama, lažima i falsifikatima da bi se taj politicki cilj ostvario. Danas je to posle ove njegove izjave potpuno jasno. I nije pitanje da li je on danas penzioner ili nije, baš me briga šta je on danas i šta će on da bude sutra, on je ovim pokazao šta je bio pre 20 godina", istakao je premijer Srbije.

O ulozi Vilijama Vokera i posledicama njegovog izveštaja, porucuje premijer, biće dosta reci u narednom periodu, a kako kaže, obraćanje ministarke pravde pred Ujedinjenim nacijama sledece nedelje je tek pocetak.

Vučić kaže da će se o ovome govoriti i pred mnogim međunarodnim forumima.

"Videćemo sve naše pravne mogućnosti da postavimo pitanje legitimiteta i legaliteta odluka koje su donošene po tom pitanju, pa ćemo onda da vidimo i kolika je šteta Srbiji naneta na takav nacin, materijalna šteta, i šteta u životima ljudi, pa neko za to mora da bude kriv, neko mora da odgvoara, da li cemo na to da cekamo godinu ili deset, potpuno je svejedno. Uveren sam da ce u buducnosti biti prilika da nešto dobijemo zauzvrat što ce moci koliko toliko da zaceli naše veoma, veoma teške rane koje su nastale na osnovu stravicnih laži", istakao je premijer.

tanjug.rs
Foto: Twitter/soljinac, Twitter/InSerbiaNetwork

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter