Izvor:
14.05.2017 u 14:02
0

Erdogan Vučiću: Srbija nam je sused!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Pekingu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Vučić je sa Erdoganom razgovarao o ekonomskoj saradnji dve zemlje i situaciji u regionu, kao i zajedničkim infrastrukturnim projektima. Izrazio zadovoljstvo sve većim interesovanjem turskih investitora, kao i širenjem postojećih kapaciteta kompanija koje već posluju u Srbiji.

On je istakao da su ekonomski odnosi dve zemlje sve bolji i da je neophodno raditi na održavanju tog trenda.

Premijer je Erdoganu zahvalio što podstiču turske kompanije da svoj kapital investiraju u Srbiji, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

"Srbija je veoma važna za mir i stabilnost regiona Zapadnog Balkana, i ako nemamo zajedničke granice, mi smatramo Srbiju susedom. Imamo veoma dobre odnose, ali se nadam da ćemo tu saradnju proširiti na svim poljima", istakao je Erdogan.

On je uputio i zvaničan poziv premijeru Vučiću da odmah po preuzimanju predsedničke funkcije, poseti Tursku.

Erdogan je istakao da će ta poseta doprineti razvoju odnosa dve zemlje na najvišem nivou.

"Mi podstičemo naše kompanije da investiraju u Srbiji, vidimo da te investicije rastu", zaključio je Erdogan.

On je zahvalio premijeru Vučiću što podržava turske kompanije u Srbiji i naglasio da bi trebalo raditi više na zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao na primer: aerodorm Lađevci u Kraljevu i autoput Tutin – Novi Pazar – Sjenica.

Dogovoreno je potpisivanje sporazuma o punoj slobodi trgovinskih odnosa između Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, koji će se potpisati u Beogradu u narednim mesecima.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter