Izvor:
14.05.2017 u 15:07
0

Vučić sa svetskim liderima u Pekingu: Stranci zainteresovani za RTB Bor i Ikarbus!

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvuje u Pekingu na Forumu “Jedan pojas, jedan put”, gde se, između ostalih, sastao i sa Si Đinpingom, Vladimirom Putinom, Viktorom Orbanom i Aleksandrom Lukašenkom.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, premijer Vučić se u Pekingu sastao sa predsednikom Narodne Republike Kine Si Đinpingom, presednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Predsednik Vlade Srbije sastao se i sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom, poljskom premijerkom Beatom Šidlo, španskim premijerom Marijanom Rahojom, britanskim ministrom finansija Filipom Hamondom, kao i sa predsednikom Svetske banke Džimom Jong Kimom.

Vučić sastao se u Kini sastao i sa predstavnicima kompanije Heng Kang, koji su zainteresovani za ulaganje u avio i metalnu industriju, trgovinu medicinske opreme i privatizaciju RTB Bor.

Premijer Vučić pozvao je predstavnike kompanije Heng Kang da dođu u Srbiju i upoznaju se sa mogućnostima ulaganja u medicinski turizam, izgradnju bolnica.

“Za privatizaciju RTB Bor država je spremna da pruži veliku podršku“, naglasio je premijer Vučić.

Vučić je razgovarao sa predstavnicima kompanije Higer, koja se bavi proizvodnjom autobusa i koja je zainteresovana za saradnju sa srpskom kompanijom Ikarbus.

Predstavnici Higera poručiči su da bi autobuse koje bi proizvodili sa Ikarbusom izvozili na tržište regiona, i da se nadaju podršci Grada Beograda i Vlade Srbije.
Premijer Srbije smatra da projekat Higera i Ikarbusa ima dovoljno veliko tržište i poručuje da je Vlada spremna da subvencijama pomogne ovaj potencijalni projekat.

Vučić je u Pekingu razgovarao i sa predstavnicima Poli grupe, i to o vojnoj industriji, bezbednosno informacionim i gradskim komunalnim sistemima.

“Srbija je veoma zainteresovana za saradnju u oblasti namenske i vojne industrije“, istakao je premijer Vučić. Cyber security laboratorija je, takođe, veoma važan segment u oblasti saradnje sa kompanijom Poli grupe.

Vučić je obavestio predstavnike Poli grupe da je Vlada Republike Srbije predložila Narodnoj skupštini usvajanje zakona po kojem će biti dozvoljeno ulaganje inostranih kompanija u našu vojnu industriju do 49 posto, što bi trebalo da ubrza napredak i pospeši modernizaciju proizvodnje u sektoru namenske industrije.

n1info.com
Foto: Vlada republike Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter